Terug naar overzicht Terug

FC Emmen start jaar met twee uitwedstrijden


FC Emmen heeft de voorbereiding op het tweede deel van het seizoen grotendeels op kunstgras afgewerkt. Dat was deels noodzaak omdat de andere velden onbespeelbaar waren maar aan de andere kant moet in Almere toch op kunstgras worden gespeeld. De weersomstandigheden stonden een regelmatige voorbereiding in de weg, ook de geplande oefenwedstrijd tegen SV Meppen kon niet doorgaan. Geheel anders was de situatie bij nummer twintig FC Omniworld die onder ideale omstandigheden in Turkije bivakkeerde. De ploeg van trainer Peter Boeve put daar zelfs zoveel moed uit dat het nog om een periodetitel wil strijden. Hij neemt aan het eind van het seizoen afscheid van FC Omniworld evenals trouwens de ex-Emmenaren Bas van den Brink en Mark Zegers. Eerstgenoemde gaat naar Australië terwijl Zegers zich meer aan zijn maatschappelijke loopbaan wil wijden.
FC Emmen heeft dus in tegenstelling tot de voorbereiding op het seizoen in de winter, dus niet onder ideale omstandigheden kunnen werken en ook zijn er geen hoge ambities meer uitgesproken. Dat laatste met de hoop dat het daarom deze keer weleens mee zou kunnen vallen. Bij de start in Almere ontbreken echter nog de nodige spelers zoals Tim Matavz – hij ondergaat de komende week een kijkoperatie aan de enkel – Morten Friis, Guus de Vries, Jannes Wolters, Callum Little plus waarschijnlijk ook Kevin Görtz (spierverrekking) en de grieperige Niek Ripson. Met Robin Huisman de Jong heeft FC Emmen er echter een aanwinst van niveau in de achterste lijn bij gekregen.
Vorig seizoen verloor FC Emmen in Almere met 4-1 in een dramatische wedstrijd, ook de uitwedstrijd tegen MVV draaide met een 5-1 nederlaag op een fiasco uit, zodat er wel iets valt goed te maken.