Terug naar overzicht Terug

FC Emmen staat in Volendam voor nieuwe uitdaging


In de selectie van FC Emmen die vrijdagavond in Volendam tegen koploper FC Volendam gaat aantreden, zal in vergelijking met een week eerder weinig verandering komen. Er zijn geen nieuwe blessures bij gekomen terwijl Derre Kwee na een schorsing van één wedstrijd weer beschikbaar is. Wat niet wil zeggen dat hij automatisch ook weer in de basis staat.
Voor trainer Marcel Keizer is elke tegenstander een goede ploeg. ,,Je ziet het toch ook aan de uitslagen elke week, een absolute topploeg zoals vorig seizoen NEC zit er niet bij. Maar FC Volendam is natuurlijk een prima voetballende ploeg die vanuit een goede organisatie speelt. Dat ze vorige week van MVV hebben verloren, dat kan, want MVV is een niet te onderschatten tegenstander. Belangrijk voor ons is dat we vooral thuis het goede spel zoals vorige week tegen Go Ahead Eagles vasthouden. Je moet het thuispubliek iets bieden.”


FC Emmen telt momenteel drie langdurig geblesseerden met Tim Siekman, Frank Olijve en Johan Kulhan. Laatstgenoemde is nog maanden niet beschikbaar maar bij de andere twee is terugkeer naderbij. Marcel Keizer: ,,Siekman traint al weer voor drie kwart alles mee en kan wellicht speeltijd krijgen in de nadere oefenwedstrijden tegen Jong FC Twente en SV Meppen (op 3 november). Olijve heeft last van een enkel zonder dat er sprake van schade is. Het heeft wat rust nodig en dat hoeft niet zo lang te duren.”