Terug naar overzicht Terug

FC Emmen staat in Maastricht voor lastige klus


 De 2-1 nederlaag die FC Emmen afgelopen zondag thuis tegen ADO Den Haag leed, heeft in de selectie nog wel even na gedreund. ,,We hebben uitvoerig stil gestaan bij die eerste tien minuten na de rust toen we de wedstrijd na een goede eerste helft uit handen gaven”, zegt trainer Gerry Hamstra. ,,We hebben de beelden nog eens kritisch bekeken en er is over gesproken om ons vervolgens op het duel van vrijdag voor te bereiden. De opdracht voor de wedstrijd tegen MVV is natuurlijk glashelder: we mogen niet verder achterop raken. Ik heb zelf afgelopen vrijdag Fortuna Sittard – MVV bekeken, met 0-7 een aardige klapper voor MVV.”
De overwinning in de Zuid-Limburgse derby had MVV overigens hard nodig want in de laatste acht duels daarvoor waren slechts drie punten gepakt uit drie gelijke spelen. MVV zakte daardoor van de derde naar de huidige zevende positie. Wat echter wel de hoogste klassering van MVV in de laatste elf jaar is. In de tien voorgaande seizoenen in de eerste divisie finishte de ploeg nooit bij de top tien. MVV, met maar liefst zestien buitenlanders in de selectie, heeft in de Belg Gunter Thiebaut de topscorer. Hij schoot twintig keer raak, de nummers twee en drie op de lijst van de Limburgse schutters, Robert van Boxel en Jo Vermast, kwamen slechts tot vijf goals elk.
FC Emmen heeft in Maastricht dikwijls boven verwachting gepresteerd. Van de elf in Maastricht gespeelde onderlinge ontmoetingen won MVV slechts twee maal, FC Emmen vijf keer en vier maal eindigde het duel in een gelijke stand. Merkwaardig is overigens dat de balans in Emmen weer in het voordeel van MVV is. Naast zeven gelijke spelen won FC Emmen twee keer en MVV ging drie keer met winst naar huis.
FC Emmen moet het in stadion De Geusselt doen zonder de geschorsten Frank Broers, Robert Demeijer en Martin de Roo. Daarnaast ontbreken de geblesseerden Kevin Görtz, Robbie Haemhouts, Guus de Vries en Jannes Wolters.