Terug naar overzicht Terug

FC Emmen speelt zaterdag laatste thuisduel 2013


Met de komst van Helmond Sport is het jaar nog niet afgesloten want daarna volgen nog uitwedstrijden naar Excelsior Rotterdam (vrijdag 13/12) en FC Den Bosch op een zondagmiddag (22/12). Na 22 december gaan de spelers met vakantie om op vrijdag 17 januari 2014 de competitie te hervatten met een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax.
De eerste training in 2014 staat op donderdag 2 januari gepland.


Helmond Sport is de laatste tegenstander die zich dit jaar op de Meerdijk presenteert. Altijd een geduchte opponent waar tegen het meestal goed voetballen is. Het is ook de eerste returnwedstrijd want eerder verloor FC Emmen met 5-2 in Helmond. Een rode kaart vroeg in de wedstrijd voor Luis Pedro werd funest hoewel de ploeg met een man-minder lang uitzicht op een goed resultaat had. Het zou voldoende motivatie moeten zijn voor een goede laatste thuiswedstrijd van het jaar.

FC Emmen en Helmond Sport hebben onderling in de eerste divisie 57 wedstrijden bestreden. Het merkwaardige feit doet zich voor dat de balans exact in evenwicht is want zowel FC Emmen als Helmond Sport wonnen elk 22 keer en er werd 13 keer gelijkgespeeld. Alleen het doelsaldo is twee doelpunten in het voordeel van de Brabanders. Wel is het zo dat FC Emmen de laatste jaren vooral in eigen huis (te) zware dobbers aan Helmond Sport heeft gehad. De laatste thuiszege dateert van 12 oktober 2007 daarna werd in Emmen niet meer gewonnen met drie verliespartijen en twee gelijke spelen.

Gaat het bij het punten sprokkelen de laatste weken wat moeizaam bij FC Emmen, het geldt tevens voor Helmond Sport. Het afgelopen weekeinde werd weliswaar met 3-1 van MVV gewonnen maar daarvoor gingen er drie op een rij verloren waardoor het van de zesde naar de elfde plaats zakte. Met één zege steeg de ploeg vervolgens weer naar plaats acht, zo gaat dat in de Jupiler League waar de verschillen in de middenmoot erg klein zijn. In de uitwedstrijd tegen Helmond Sport werd de ploeg overigens nog getraind door Eric Meijers die echter eind september van zijn functie werd ontheven. Zijn opvolger is Mario Verlijsdonk die wel eerder met het interim bijltje heeft gehakt.