FC Emmen speelt in play offs eerst uit

FC Emmen is er ondanks de 1-0 nederlaag bij VVV-Venlo zeker dat het de eerste play off wedstrijd buitenshuis moet spelen. Of dat tegen Almere City of MVV Maastricht zal zijn, hangt af van de uitslagen op de laatste speeldag. FC Emmen kan daarnaast nog door FC Volendam op de ranglijst worden gepasseerd wat de situatie weer zou doen veranderen.

Op grond van de stand op de ranglijst en het scorend vermogen van VVV in acht genomen leek FC Emmen een heet avondje tegemoet te gaan. Bovendien moest het juist achterin met Marcel Seip de organisator in defensief opzicht missen. Nou het viel in de eerste helft best mee. FC Emmen speelde in tegenstelling tot een week eerder in Maastricht goed geconcentreerd en gaf weinig kansen weg. Topscorer Ralf Seuntjes werd door het duo Siekman/Streutker aardig in bedwang gehouden zodat het aantal kansen voor de thuisploeg tot een tweetal schoten, van Niels Fleuren en Jonathan Opoku, beperkt bleef. In beide gevallen had doelman Dennis Telgenkamp het zicht er goed op. FC Emmen was al in de achtste minuut via Frank Olijve gevaarlijk met een mooi schot van afstand en kort voor de doelwisseling kreeg Jurjan Mannes een kans om zijn specialiteit te showen, schoten vanaf een meter of 25, maar hij mikte over.

Jens Streutker bekijkt het van dicht bij.

Deze trap van Frank Olijve was een van de wapenfeiten van FC Emmen in de eerste helft.

VVV Venlo speelt in het tweede bedrijf het liefst richting de fanatiekste aanhang en het werd FC Emmen snel duidelijk waarom. De thuisploeg begon met steun van de aanhang veel druk uit te oefenen en FC Emmen kreeg het moeilijk. Al na vijf minuten had de stormloop van de thuisclub succes. Ex Veendammer Jonathan Opoku kreeg van net buiten de zestien een vrij schootsveld, na aangeven van Leandro Resida, voor zich en benutte het buitenkansje optimaal met de openingstreffer. Vrijwel direct daarna kreeg FC Emmen een kansje op de gelijkmaker met een vrije trap op een aantrekkelijke afstand maar Boy Deul knalde in de muur. VVV ging echter vrolijk door met het druk uit oefenen op de krakende Emmer verdediging en topscorer Ralf Seuntjes was twee maal dichtbij de tweede treffer. Zijn eerste poging ging maar net over het doel en de tweede maal knalde hij een vrije trap precies op de kruising waarmee FC Emmen goed weg kwam. Doelman Telgenkamp had een druk avondje maar stond geen verdere treffers meer toe.

Tim Siekman met Jonathan Opoku in duel.

Boy Deul wordt door Leandro Resida aangevallen.

Een vrije trap is precisiewerk.

Trainer Gert Heerkes wisselde na dik een uur spelen eerst Jurjan Mannes in voor Jordy van Deelen en in de slotfase mochten Arjen Hagenauw en Derian Reinders nog hun kunsten tonen. Voor  laatstgenoemde waren het zijn eerste minuten in de hoofdmacht. FC Emmen kon echter geen vuist maken maar hield de schade wel beperkt. Met een doelpunt verschil in Venlo te verliezen is op zich geen schande, maar voor FC Emmen wel een schrale troost.

Derian Reinders maakt zich klaar voor zijn debuut.

Jordy van Deelen in verstrengeling met een VVV’er (Foto’s: Gerrit Rijkens).

VVV Venlo-FC Emmen. 1-0. 50. Opoku 1-0. Scheidsrechter: Bax. Gele kaart: Fleuren, Paulissen (VVV), Overtoom (FC Emmen). Toeschouwers: 3552.
VVV Venlo: Deckers; Fleuren, Promes (46. Post),  Buwalda, Rutten (83. Korkmaz), Opoku, Nijholt, Sevinc, Resida, Seuntjes, Paulissen.
FC Emmen: Telgenkamp, Kulhan (83. Reinders),  Streutker, Siekman, Jallo, Olijve, Overtoom, Mannes (65. Van Deelen), Ten Voorde (83. Hagenauw), Deul, Danso.