FC Emmen speelt gelijk tegen Feyenoord

FC Emmen heeft zaterdag gelijkgespeeld tegen Feyenoord. De Emmenaren kwamen in eerste instantie op achterstand, maar trokken de stand in de tweede helft gelijk door middel van een strafschop.

Feyenoord zette flink druk aan het begin van de wedstrijd, wat al snel resulteerde in een gevaarlijke kans. Vanuit een corner van de Rotterdammers ontstond er een chaotische situatie voor het doel van Michael Verrips. Steven Berghuis schoot de bal strak de zestien in, maar de Feyenoorders wisten er geen doelpunt van te maken, waardoor de Emmenaren konden opruimen. De counter resulteerde vervolgens in een hoekschop. De corner kwam terecht op het hoofd van Michael de Leeuw, maar de aanvaller knikte over.

In de achtste minuut was het Jari Vlak die het ineens probeerde op het doel van Nick Marsman. De middenvelder schoot de bal hard richting het doel van de Rotterdamse sluitpost, die de bal met moeite naast het doel werkte.

In de beginfase van de wedstrijd creëerden Feyenoord en FC Emmen allebei gevaarlijke momenten. Berghuis kwam in schietpositie op zo’n twintig meter voor het doel van de Emmenaren. De Rotterdamse aanvoerder haalde hard uit, maar Verrips redde. Kerim Frei antwoordde met een tegenaanval, maar zijn inzet strandde in zestienmetergebied van Feyenoord.

In het verloop van de eerste helft bleef Feyenoord gevaar stichten. Berghuis en was tweemaal dichtbij, daarna leek Orkun Kökçü de 1-0 te gaan maken met een hard schot richting de kruising. Verrips kon ook deze bal redden, waarmee hij zijn ploeg in leven hield.

Diezelfde Kökçü zette Feyenoord even later wél op voorsprong. De middenvelder haalde uit richting doel, maar het schot werd van richting veranderd via de knie van Miguel Araujo, waardoor de bal binnenvloog. Verrips hield zijn ploeg lang overeind, maar een treffer van de Rotterdammers kon niet uitblijven. FC Emmen hield lang stand, maar moest uiteindelijk toch gaan rusten met een achterstand.

FC Emmen vecht zich terug na rust
Feyenoord begon meteen gevaarlijk in de tweede helft. Vanuit een ingooi kreeg Kökçü de bal in het zestienmetergebied van de Emmenaren. De maker van de 1-0 werd nauwelijks verdedigd en kon schieten, maar de inzet ging over het doel.

Even later slaagde Emmen er bijna in om de stand gelijk te trekken. Glenn Bijl dribbelde vanaf eigen helft in de zestien van Feyenoord. De vleugelverdediger plaatste de bal na een één-tweetje precies op het hoofd van Luka Adžić, die helemaal vrijstond voor het doel. De aanvaller kopte de bal vervolgens naast, waarmee hij zichzelf van een doelpunt beroofde.

Na de kans van Luka Adžić kregen de Emmenaren weer moed. De rood-witten zochten vaker de aanval en kwamen een aantal keer in schietpositie, waardoor de wedstrijd leek om te draaien. De doelman van Feyenoord moest een paar keer redden, maar hield zijn doel schoon.

Ook Feyenoord bleef kansen creëren in de tweede helft. Een hoekschop kwam terecht op het hoofd van Luis Sinisterra, die de bal op het doel knikte. Verrips was gepasseerd, maar Caner Cavlan stond precies op de goede plek en werkte de bal van de lijn.

Emmen bleef op zoek naar een doelpunt. Araujo kon het veld oversteken en gaf de bal aan Michael de Leeuw, die vervolgens de zestien binnen dribbelde. De Leeuw legde terug op Araujo, maar de Peruviaan slaagde er niet in om af te werken.

In de 78ste minuut werd er een strafschop toegekend aan Caner Cavlan. De vleugelverdediger werd op zijn voet gestampt, waarna hij naar de grond ging. De penalty werd benut door De Leeuw, die feilloos binnenschoot. 1-1.

Een zinderende slotfase volgde. Berghuis legde de bal perfect neer voor zichzelf en haalde uit, maar de bal ging naast het doel.

In het restant van de wedstrijd volgden er over en weer kansen, maar er vielen geen doelpunten meer. Met het gelijkspel tegen Feyenoord is FC Emmen voor de vijfde keer op rij ongeslagen.

De volgende wedstijd die de Emmenaren te wachten staat is gepland op 4 maart. RKC Waalwijk komt dan op bezoek op De Oude Meerdijk. Volgende week is eerst de interlandperiode.

Feyenoord – FC Emmen: 1-1