Terug naar overzicht Terug

FC Emmen sluit voorbereiding uitstekend af


 Voor beide teams was het de laatste test voor de start van de competitie waardoor er aan beide kanten in principe de komende basisopstelling het veld werd opgestuurd. Vriendschappelijk was het ook niet meer met elk twee maal geel zodat toch enige waarde aan het duel mag worden gegeven. De conclusie kan zijn dat FC Emmen het in de voorbereiding steeds beter is gaan doen en goed voorbereid aan de start kan komen. FC Groningen heeft daar en tegen nog veel om over na te denken. Het werd vooral in de tweede helft afgetroefd door een agressief FC Emmen dat wel nog moet werken aan het afwerken van de mogelijkheden. FC Emmen trainer Joop Gall glom uiteraard van tevredenheid. ,,Onze instelling was goed en we waren beter dan FC Groningen. Dat was ook tegen FC Utrecht en Heracles Almelo het geval. In de tweede helft hebben we gedomineerd en daar mogen we trots op zijn. Natuurlijk, het is maar de voorbereiding en nu naar komende zaterdag toe werken. In de Jupiler League wordt wel anders gespeeld maar zoals ze nu spelen ben ik daar niet bang voor.”
 


Alexander Bannink in gezelschap van FC Groningen aanvoerder Rasmus Lindgren (rechts).

Gerommel voor het doel van FC Emmen waardoor Michael de Leeuw (8) gaat scoren. 

Luis Pedro aan de bal met Rasmus Lindgren (21) in de buurt.
 
FC Emmen was op het veld van het Delfzijlster Neptunia een elftal zonder minpunten. Natuurlijk zijn er wel verbeterpunten zoals de vrije trappen, de voorzetten van de aalvlugge buitenspelers mogen wel iets scherper zijn en achterin is Luis Pedro soms een tikkeltje lichtzinnig maar alles bij elkaar is het momenteel een soepel geheel. De Groningers die niet bekend met FC Emmen zijn keken dan ook af en toe hun ogen uit. Leandro Resida was al in de eerste minuut dicht bij een treffer, en negen minuten later had doelman Marco Bizot de nodige moeite met een fraaie knal van Quenten Martinus. De 1-0 voor FC Groningen was ook tegen de verhouding in en was uit Emmer zicht tamelijk onnodig. Spits Michael de Leeuw tikte de bal uit een situatie ontstaan uit een hoekschop volgens de assistent-scheidsrechter over de lijn wat moeilijk was te zien. Nog voor rust moest Bizot wederom redding brengen op een knal van Resida en had het schot uit de draai van Wout Weghorst te weinig kracht. FC Groningen kreeg in de slotfase van de eerste helft ook nog mogelijkheden zoals voor Rasmus Lindgren die de lat trof.

FC Groningen doelman Marco Bizot is Wout Weghorst net iets te snel af.

Wout Weghorst (links) kopt terug waardoor Alexander Bannink (niet zichtbaar) kan scoren (Foto’s: Bennie Wolbers).

In de tweede helft was het aanvankelijk alleen maar FC Emmen dat de klok sloeg. De hoekschoppen volgden elkaar in snel tempo op en de FC Groningen supporters zagen het onheil al naderen. Nadat eerst nog een schot van Weghorst tot hoekschop was omgebogen was het in de 55e minuut wel raak. Wout Weghorst legde een bal terug op de sterk spelende Alexander Bannink die vanaf vijf meter diagonaal hard en doeltreffend uithaalde. Tien minuten later moest doelman Bizot een uithaal van Bannink tot hoekschop verwerken en een minuut later dwong Bannink wederom een hoekschop af. FC Emmen ging daarna wisselen met o.a. een optreden van Roland Bergkamp zonder dat het niveau te ver daalde. Toch had het voor FC Emmen nog op een verlies kunnen uitdraaien toen invaller Zivkovic diep in de extra tijd nog een schotkans kreeg in een aardige positie maar gelukkig voor FC Emmen mikte hij over.

FC Groningen-FC Emmen 1-1 (in Delfzijl). 21. De Leeuw 1-0, 55. Bannink 1-1. Gele kaart: Kieftenbelt, Zivkovic (FC Groningen), Bakkati, Olijve (FC Emmen). Toeschouwers: 2500.
FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Luis Pedro, De Wit (66. De Groot), Metaj, Dantuma (74. Almubaraki), Olijve (84.Rozema), Bannink (90. Siekman), Resida (74. Almeida), Weghorst (74. Bergkamp), Martinus.
FC Groningen: Bizot; Kappelhof, Letschert, Botteghin, Wijnaldum, Kieftenbeld (84. Adorjan), Lindgren, Chery; Van der Velden (77. Zivkovic), De Leeuw, Kostic (66. Kirm).