FC Emmen sluit voorbereiding af met 9-0 zege

FC Emmen heeft de voorbereiding afgesloten met een fikse 9-0 overwinning op buurman en kersverse hoofdklasser SVBO. Ruim een maand geleden speelde FC Emmen de eerste oefenwedstrijd en won toen eveneens met 9-0. De tegenstander was toen met vierdeklasser Bargeres van een aanmerkelijk kleiner kaliber waarmee de vorderingen die de ploeg in de voorbereiding heeft gemaakt zijn aangetoond. Pluspunt was eveneens de aanwezigheid van een dikke duizend toeschouwers waarmee de Stichting CliniClowns een bedrag van ruim drieduizend euro tegemoet kan zien.
FC Emmen begon op de ideale voetbalavond flitsend en stond na elf minuten op een 2-0 voorsprong. Sergio van Dijk en Roy Stroeve straften fouten in de SVBO verdediging af. Daarna stokte de productie een tijdje. Niet dat FC Emmen geen kansen creëerde maar de afwerking was aan de magere kant. Pas in de laatste minuut verhoogde Morten Friis de voorsprong tot 3-0 na kort daarvoor twee dotten van kansen te hebben verknoeid. SVBO kwam tot één kans via ex-Emmen jeugdspeler Arjan van Halen maar hij schoot halverwege de eerste helft net naast.
Bij FC Emmen stond Mark Bevaart als linkervleugelverdediger geposteerd terwijl Ronald Breinburg op rechts stond. Een noodoplossing zo lang er geen echte linksback is gecontracteerd. In de tweede helft verving Robin Demeijer de onrustig spelende Breinburg terwijl Edgar Bernhardt voor Geoffrey Verweij in de ploeg kwam. De Duitser heeft een aardige passeerbeweging in huis en liet ook een aantal prima voorzetten los. Scoren deed hij ook en wel na drie minuten op aangeven van Robbie Haemhouts. SVBO, dat veel wisselde in tegenstelling tot FC Emmen, werd vervolgens naar een grote nederlaag gespeeld. De vijfde goal van Roy Stroeve was een fraaie nadat hij vier tegenstanders op het verkeerde been zette. Haemhouts maakte met een diagonaal schot het halve dozijn vol, invaller Bas Dost rondde een assist van Sergio van Dijk af en laatstgenoemde maakte in de slotfase, met medewerking van Edgar Bernhardt en Mark Bevaart, de 8-0 en 9-0.
FC Emmen – SVBO 9-0. 6. Van Dijk 1-0, 11. Stroeve 2-0, 45. Friis 3-0, 48. Bernhardt 4-0, 59. Stroeve 5-0, 70. Haemhouts 6-0, 79. Dost 7-0, 80. Van Dijk 8-0, 88. Van Dijk 9-0. Scheidsrechter: Kamps. Toeschouwers: 1069.
FC Emmen: Villadsen; Breinburg (46. Demeijer), Wolters, Van der Kruis, Bevaart; Bonevacia, Stroeve, Haemhouts; Verweij (46. Bernhardt), Van Dijk, Friis (75. Dost).

Ruim duizend toeschouwers zorgden voor een goede recette tbv de CliniClowns.

Sergio van Dijk in de tang bij André Mulder (3) en Jeroen Osinga (2).

SVBO-doelman Mark Bruinewoud is hier meester van de situatie (Foto’s FC Emmen Media).