Terug naar overzicht Terug

FC Emmen sluit seizoen af in positieve stemming


 
 


Ruud ter Heide ontvangt op de bovenste foto de felicitaties na de 1-1 en is onderin in actie (Foto”s: Henk Benting).

 De laatste wedstrijd van het merkwaardige seizoen 2011/13 stond een beetje in het teken van het afscheid van spits Ruud ter Heide die na in de eerste seizoenshelft nauwelijks te hebben gespeeld nu een waardig afscheid moest krijgen in de vorm van een doelpunt. Dat doel werd bereikt in de 26e minuut toen hij de bal van dichtbij langs doelman Richard Arends frommelde. Het was de gelijkmaker
nadat Dennis Janssen in de 13e minuut voor de 0-1 had gezorgd. In de tweede helft waren er kansen over en weer hoewel FC Emmen via met name Matias Jones en Marvin Wijks de mooisten kreeg. Ze werden niet benut maar acht minuten nadat Ruud ter Heide een applauswissel kreeg, pakte FC Emmen toch nog de drie punten. Invaller Norair Mamedov was in de 88e minuut de maker.

 

Norair Mamedov scoorde de laatste treffer van het seizoen en die was drie punten waard (Foto: Gerrit Rijkens).

 

FC Emmen-trainer Joop Gall was uiteraard verguld met de driepunter op FC Oss dat nog een kansje op de nacompetitie had. Zijn doel, het halen van de play offs, was echter al eerder buiten bereik geraakt waardoor het seizoen voor hem niet geslaagd kon worden genoemd.  Maar hij wist uiteraard ook waar met 10 punten voor de winterstop en 22 punten daarna het probleem lag. ,,Na de winterstop is de saamhorigheid gegroeid ook door het trainingskamp in Turkije. We zijn als groep gaan opereren maar duidelijk is dat we te laat zijn begonnen. Daarvoor hebben we vooral te veel punten laten liggen door onnodige gelijke spelen. Nu hoop ik maar dat het budget voor het komende seizoen het toestaat om wat te verbeteren.’’

Het probleem van Gall is ook een beetje het probleem van FC Emmen van de laatste vijf seizoenen. Telkens moest aan het begin van de competitie beetje voor beetje een selectie worden samengesteld waardoor het maanden duurde voordat er een goed op elkaar afgestemde groep op het veld stond. De vele verliesbeurten in de eerste helft waren meestal niet bevorderlijk voor de publieke belangstelling en dat was ook dit seizoen het geval. Gall wil graag aan de slag om dit in de toekomst te vermijden maar moet nog even afwachten wat de financiële mogelijkheden zijn.

FC Emmen-FC Oss 2-1. 13. Janssen 0-1, 26. Ter Heide 1-1, 88. Mamedov 2-1. Scheidsrechter: Bekebrede. Gele kaart: Worm (FC Emmen), Latupeirissa, Simone (FC Oss). Toeschouwers: 3507.
FC Emmen: Zeinstra; Almeida, Görtz, De Wit, Kunst, Velda, Worm (74. Mamedov), Metaj (63. Almubaraki), Wijks, Ter Heide (80. Weghorst), Jones.
FC Oss: Arends; Janssen, Görgülü, Pique, Nalbantoglu (75. Deenen), Van der Sande, Van der Sloot, Simone, Van den Ouweland, Latupeirissa (82. Van den Dungen), Koot (62. Nelemans).