Terug naar overzicht Terug

FC Emmen sluit periode af tegen VVV-Venlo


FC Emmen en VVV-Venlo bewegen zich momenteel in tegengestelde richting. De Emmenaren wonnen de laatste twee wedstrijden maar de Noord Limburgers verloren juist de laatste twee duels in de Jupiler League. Dat laatste zal ongetwijfeld een prikkel voor de bezoekers zijn om de negatieve spiraal juist in Emmen om te buigen. Een uit de eredivisie gedegradeerde club wil natuurlijk het liefst het jaar daarop weer promoveren, naast het sportieve aspect is het ook zaak om de financiële huishouding op peil te houden. Maar dat blijkt in de praktijk dikwijls lastig. Excelsior, De Graafschap, Willem ll en Sparta hebben het recentelijk geprobeerd en zonder succes. Dat dreigt nu ook VVV Venlo te over komen. Zo werd onlangs uit met liefst 5-0 van FC Dordrecht verloren om een week later thuis met 0-4 de boot in te gaan tegen De Graafschap. ,,Bittere Pleite”, stond er in de Duitse krant Rheinische Post te lezen, die ook de wedstrijden van VVV-Venlo volgt, na de 5-0 nederlaag in Dordrecht. De media in eigen land hadden het over een “Ontluisterende nederlaag”, en meldden dat de ploeg uit was op eerherstel tegen De Graafschap. Dat ging dus ook mis maar drie op een rij moet natuurlijk ten koste van alles worden vermeden.
 


Alexander Bannink (links) en Wout Weghorst schoten FC Emmen maandag naar winst op Jong FC Twente.

Het VVV van vorig seizoen in de eredivisie is na de degradatie behoorlijk gewijzigd. Diverse basisspelers verlieten de club zoals Yanic Wildschut, Bryan Linssen, Marcel Seip, Kaj Ramstein en Ricky van Haaren. Ook onze eigen Roland Bergkamp maakte het afgelopen seizoen deel uit van de selectie. Als vervangers werden talentvolle spelers uit de Jupiler League aangetrokken zoals Randy Wolters die via FC Emmen en FC Den Bosch nu in Venlo is beland en het daar goed doet. In de beginfase stond VVV ook nog de Nigeriaan Uche Nwofor af aan SC Heerenveen terwijl Barry Maguire zijn contract liet ontbinden.

In Emmen en omgeving wordt men zo langzamerhand nieuwsgierig naar waar de grens van het huidige FC Emmen ligt. De winst op FC Oss was al redelijk sensationeel en afgelopen maandag werd in Enschede van Jong FC Twente gewonnen. En er was geen gestolen punt bij. Op dit moment wordt de zevende plaats ingenomen, net onder VVV-Venlo dat een punt meer heeft. Voor de laatste keer dat VVV Venlo in Emmen op bezoek was moet worden terug gegaan naar het seizoen 2008/09. Op 15 november 2008 won VVV op de Meerdijk met 4-2. Het werd in dat seizoen onder leiding van trainer Jan van Dijk ook kampioen in de Jupiler League. De enige Emmenaar die toen en nu van de partij was is Kevin Görtz. Van het elftal van VVV van toen spelen Niels Fleuren en Danny Wintjes nu nog voor de trots van Noord Limburg.