FC Emmen sluit de Bijzondere Eredivisie winnend af

Op zondag 23 april stond alweer de laatste speelronde van dit seizoen op het programma voor de G-voetballers van FC Emmen. Het werd een extra bijzondere speelronde, want onze spelers mochten in het eigen stadion De Oude Meerdijk aantreden tegen De Graafschap en sc Heerenveen.

Het beloofde een drukke dag te worden. Naast De Graafschap en sc Heerenveen kwamen ook ADO Den Haag, FC Groningen en SC Cambuur naar Emmen om hun wedstrijden in de Bijzondere Eredivisie af te werken. Een vol programma dus!

Na de opkomst vanuit de spelerstunnel en bemoedigende woorden van burgemeester Eric van Oosterhout (tevens voorzitter van FC Emmen Naoberschap), trapte FC Emmen de speelronde af tegen De Graafschap. Zoals wel vaker dit seizoen waren de Emmenaren helaas niet gelijk bij de les vanaf de aftrap, want binnen twee minuten scoorden de Superboeren al. Gelukkig was Emmen wakker geschud en met de steun van het thuispubliek ging de ploeg op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook via Annelie Kluitenberg. Met een hard schot verschalkte zij de keepster van De Graafschap en bracht ze haar team weer langszij. Het bleek de start van een doelpuntenregen, want Keano Sikken wist – net als Ole Romeny afgelopen weekend – een hattrick te scoren! Vervolgens wist FC Emmen via Mike Spiekman en Annelie Kluitenberg de score verder uit te breiden naar 7-1. Het slotakkoord was voor De Graafschap. Zij maakten vlak voor tijd de 7-2, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar voor de Drenten.

De tweede wedstrijd van de dag speelde FC Emmen tegen sc Heerenveen. Een dag eerder zagen onze G-voetballers het eerste elftal al winnen van Heerenveen en dat kunstje wilden ze natuurlijk nog eens dunnetjes overdoen. Toch was het sc Heerenveen dat de voorsprong nam. FC Emmen speelde niet goed en zag de Friezen al na tien minuten uitlopen naar een comfortabele 0-3 voorsprong. Dankzij Ruben Willems deden de Emmenaren voor rust nog tweemaal wat terug en had de ploeg nog alles om voor te spelen na de rust. Met een groot offensief ging Emmen op jacht naar de gelijkmaker. Dankzij een eigen doelpunt van sc Heerenveen kwam die gelijkmaker er ook en werd de stand 3-3! De Emmenaren roken hun kans en via Keano Sikken kwamen ze zelfs op voorsprong. Emmen bleef aanvallen en terwijl keeper Danick Hekhuis en verdediger Dominik Nieckula het doel schoon hielden, scoorde FC Emmen nog twee keer en zo werd er met 6-3 van sc Heerenveen gewonnen!

FC Emmen wist dankzij de twee overwinningen de Bijzondere Eredivisie met een goed gevoel af te sluiten. Maar het seizoen is nog niet voorbij voor de ploeg van trainers Gert Willems en Jan Dijkgraaf. Ze blijven gewoon trainen in het stadion en gaan op zoek naar tegenstanders om tegen te oefenen.

Foto’s: Erik Spiekman en Gerrit Rijkens