Terug naar overzicht Terug

FC Emmen sluit af tegen FC Eindhoven


,,We zijn aan onze stand verplicht het seizoen waardig af te sluiten’’, geeft trainer René Hake als voorzet aan zijn selectie mee. ,,In de rest van de maand proberen we op de training nog wat accenten te leggen zodat de spelers goed de vakantie in kunnen gaan. Of ze het volgende seizoen wel of niet bij FC Emmen spelen maakt niets uit. Verder spelen we nog een drietal oefenduels in de regio.’’


FC Eindhoven is over het algemeen gezien een graag geziene gast in Emmen. In de 25 voorgaande onderlinge duels wonnen de Brabanders namelijk slechts vier keer. In de laatste elf duels in  het Univé stadion won FC Emmen er negen, een keer werd gelijkgespeeld en een maal namen de Eindhovenaren de drie punten mee naar huis. Duidelijk is echter wel dat de Emmenaren de laatste maanden niet lekker in het vel zitten. Uit de laatste zeven wedstrijden werden namelijk slechts twee punten gepakt. De laatste driepunter was op 4 maart uit tegen RBC Roosendaal. Het goede nieuws is dat FC Eindhoven ook niet bepaald met een eindsprint bezig is.

Bij FC Emmen zijn de geblesseerden Guus de Vries en Eldridge Rojer niet van de partij. De Vries heeft hinder van een knieband terwijl Rojer zich voorbereid op een kruisbandoperatie. Hij moet in de komende weken het vocht in de getroffen knie zien kwijt te raken en dan kan er geopereerd worden.
De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bart van der Scheer die dit seizoen tien duels in de Jupiler League heeft gefloten. Hij kan niet bepaald als een thuisfluiter werden beschouwd want in de laatste zeven wedstrijden onder zijn leiding won de thuisclub nimmer.