Terug naar overzicht Terug

FC Emmen sluit af met driepunter


Het kon de moeizaam verlopen competitie niet meer goed maken maar een overwinning op de laatste speeldag was toch uiterst welkom. Bovendien was het tegen RKC Waalwijk: de ploeg die na kampioen VVV Venlo de beste van de Jupiler League is. Het publiek kon het ook best waarderen want de vroege naar huisgangers waren op de vingers van een hand te tellen. Het markeerde tevens het laatste optreden van coach Paul Krabbe die voor zijn slotconference de zakjapanner had geraadpleegd en berekent dat hij 1.4 punt per wedstrijd had behaald. Even door gerekend: indien FC Emmen over een heel seizoen dat moyenne had behaald was het als achtste of negende geëindigd met 53 punten. Nu moest dus genoegen worden genomen met de dertiende stek.
In de laatste wedstrijd van het seizoen ontbraken aan beide kanten nogal wat vaste krachten maar toch had RKC Waalwijk nog een sterke basis op het veld staan. Bij FC Emmen moest Robbie Haemhouts een paar uur voor de start van de wedstrijd nog afhaken. Met Lars van den Berg zat door de vele absenties zelfs een eerstejaars A-junior op de bank. Hij werd niet ingezet maar dat een eerstejaars A-junior niet een verzwakking hoeft te betekenen bewees Rick ten Voorde voor de zoveelste maal in deze competitie. Met een geweldige knal bepaalde hij in de slotfase de stand op 2-1. Dat gebeurde in een weliswaar levendige wedstrijd maar met vooral in de eerste helft een groot gebrek aan scoringskansen. Na de thee kwam RKC Waalwijk een ietsje feller uit de startblokken en zette FC Emmen af en toe onder druk. De 0-1 was dan ook zeker niet tegen de verhouding in maar was wel vermijdbaar. Doelman Thomas Villadsen greep mis op een hoekschop waardoor Ruud Berger een niet te missen kopkans kreeg: 0-1.
FC Emmen ging echter niet bij de pakken neer zitten en kreeg daarvoor zeven minuten later de beloning. Rahim Ouedraogo onderschepte een pass van Ruud Berger en stuurde Morten Friis in de diepte aan. De Deen maakte het vervolgens af hoewel doelman Wevers de bal nog beroerde: 1-1.
Michael van der Kruis stond aan de basis van de tweede Emmer goal met een voorzet vanaf de linkerkant die uiteindelijk bij Rick ten Voorde belandde. Halverwege het strafschopgebied haalde de jongeling ongenadig hard uit: 2-1.
Marcel Pannekoek had kort daarna de wedstrijd al op slot kunnen gooien toen hij na een actie van Ten Voorde in goede schietpositie kwam maar mikte met links over. RKC-trainer Ruud Brood gooide in de slotfase nog wat jong spul in het veld maar het kon de wedstrijd geen andere wending meer geven.     


FC Emmen-RKC Waalwijk 2-1. 53. Berger 0-1, 60. Friis 1-1, 73. Ten Voorde 2-1. Scheidsrechter: Janssen. Toeschouwers: 2149.
FC Emmen: Villadsen: Schotman, Van der Kruis, Ouedraogo, De Vries (72. Verweij), Pannekoek, Ripson, Zijm, Friis (72. Krohne), Stroeve, Ten Voorde.
RKC Waalwijk: Wevers: Dustley Mulder, Van Nuland, Gudde, Varela, Jongsma, Obodai, Berger, Benson (75. Van Hout), Voskamp (78. Vorm), Garcia.

 

Roy Stroeve kwam een teentje te kort bij deze voorzet. 

 

Rick ten Voorde was weer moeilijk te bespelen. 

 

Sieme Zijm was in zijn laatste wedstrijd voor FC Emmen goed op dreef (Foto’s Boudewijn Benting)