FC Emmen sluit af met 5-0 oefenzege op GOMOS

In oefenpotjes met amateurclubs is het doorgaans zaak het tempo hoog te houden en na een half uurtje spelen komen de doelpunten dan wel. Maar dat was op het met zo’n driehonderd toeschouwers omzoomde terrein aan de Schapendrift niet het geval. GOMOS-doelman Rolf Brink weigerde elke medewerking en ranselde alle inzetten uit zijn doel. Hij werd weliswaar een keertje gepasseerd door Roy Stroeve maar die goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Kort voor rust had Brink nog de mazzel dat een pegel van Geoffrey op de lat belandde.
Na rust verscheen FC Emmen met bijna een compleet ander elftal in het veld en dat had na twee minuten al succes toen Brink op een inzet van Rogier Krohne moest capituleren. Het zou de enige keer blijven dat de Norger sluitpost werd geklopt want na 55 minuten werd hij tot opluchting van de Emmenaren gewisseld. Opvolger Hans van Riesen werd vervolgens nog vier maal gepasseerd door de wel degelijk tot het einde toe gretige profs. Achtereenvolgens Marcel Pannekoek, na aangeven vande in de belangstelling van ACV staande Rogier Krohne, Geoffrey Verweij, Roy Stroeve en Morten Friis bepaalden de eindstand op 0-5.
GOMOS-FC Emmen 0-5. 47. Krohne 0-1, 65. Pannekoek 0-2, 73. Verweij 0-3, 87. Stroeve 0-4, 88. Friis 0-5. Scheidsrechter: Van Delden. Toeschouwers: 300.
FC Emmen, eerste helft: Danes: Demeijer, Huisman de Jong, Van der Kruis, Zijm, Ripson, Stroeve, Haemhouts, Verweij, Ten Voorde, Bechan.
Tweede helft: Brammer: Görtz, Wolters, Valgaeren, Zijm, Ten Voorde (65. Stroeve), Demeijer, Haemhouts (65. Huisman de Jong), Pannekoek, Krohne, Friis.

Doelman Rolf Brink was bijna niet te verslaan.

Kort na rust moest Brink zwichten voor de kopbal van Rogier Krohne die op de foto nauwelijks zichtbaar is.