Terug naar overzicht Terug

FC Emmen sluit af in Ter Apel


De afsluitingsdag van het maatschappelijk project in Ter Apel vond plaats op woensdag 8 mei. Te gast bij FC Ter Apel ’96 stond een uitgebreid programma vol met sportieve activiteiten gepland. 

Deelnemers van 6 t/m 12 jaar deden mee aan een techniektraining met dribbel oefeningen en verschillende estafettespellen en als afsluiter werd er een partijvorm gespeeld. Daarnaast was er een mega stormbaan van vijftien meter aanwezig en konden alle kinderen meedoen met boogschieten, IPS en Twister.

Voor de kinderen van 4 en 5 jaar was er een leuk ouder-kind activiteit georganiseerd: Voetjebal. Bij Voetjebal geldt dat naast de technische ontwikkeling de lessen ook gericht zijn op het verbeteren van de algehele motoriek, sociale vaardigheden en cognitieve ontwikkeling van de kinderen.

De gehele afsluitingsdag is in samenwerking met Westwerwolde Beweegt georganiseerd. Dit allemaal om het maatschappelijk project in Ter Apel voor dit seizoen af te sluiten. Op woensdag 31 januari was FC Emmen van start gegaan met een nieuw maatschappelijk project in Ter Apel. In samenwerking met Westerwolde Beweegt werden in twee cyclussen de gymlessen van alle basisscholen in Ter Apel en Ter Apelkanaal overgenomen. Op deze manier heeft ieder kind het afgelopen halfjaar deelgenomen aan twee gymlessen.