FC Emmen sluit 2019 af met nederlaag

FC Emmen sluit 2019 af met een 2-0 nederlaag op bezoek bij FC Groningen. Aan de bal was de ploeg van Dick Lukkien niet nauwkeurig genoeg om een goed resultaat te behalen.

In dezelfde opstelling als vorige week hadden de Emmenaren het lastig in de openingsfase. Even leek het alsof Nikolai Laursen een strafschop verdiende na een goede diepe bal van Sergio Peña, maar het was te weinig om scheidsrechter Danny Makkelie te verleiden tot het geven van een strafschop.

De thuisploeg zette op de juiste momenten druk en werd een aantal keer gevaarlijk; Ajdin Hrustic was het meest dichtbij, hij raakte de lat uit een vrije trap. Aan de andere kant kregen Michael Chacon, Laursen en Peña schietkansen, maar Sergio Padt greep in.

De Groningers kregen langzaam de overhand, mede doordat de Drenten vaak slordig balverlies leden. Keziah Veendorp moest voorkomen dat Joel Asoro de openingstreffer maakte, Dennis Telgenkamp bracht redding op een schot van Hrustic en Django Warmerdam schoot hard naast.

“Als twee ploegen veel van elkaar weten qua speelwijze en individuele kwaliteiten, dan gaat het om de uitvoering,” aldus Lukkien na de wedstrijd. “Ik heb bij Groningen meer tempo en meer kwaliteit in de uitvoering gezien. Daardoor kwamen we in de eerste helft niet goed aan het voetballen en mogen we blij zijn met 0-0 bij rust.”

Twee tegengoals

In de pauze moest de technische staf dus het een en ander repareren, maar binnen twee minuten opende de thuisploeg de score. Kaj Sierhuis kwam voor zijn man en tikte een lage voorzet van Deyovaisio Zeefuik binnen.

Na de 1-0 haalde FC Groningen het tempo uit de wedstrijd en dat maakte het creëren van kansen nog lastiger. Tot overmaat van ramp werd het ook nog 2-0 toen Sierhuis uit een vrije trap binnenkopte, nadat Telgenkamp eerder als winnaar uit de strijd kwam in de één tegen één met Asoro.

Pas na de 2-0 leek FC Emmen de schroom van zich af te gooien. Jafar Arias en Filip Ugrinic, in de ploeg gekomen voor Marko Kolar en Tom Hiariej, zorgden voorin samen met Peña en Michael de Leeuw voor het nodige gevaar, maar telkens vormde Padt een te groot obstakel.

In de slotfase trok Michael Heylen voor de tweede keer deze wedstrijd aan de rem. En dat leverde hem voor de tweede keer een gele kaart op, dus moest hij met rood van het veld.

Lukkien: “In de rust heb ik de spelers verteld dat er minimaal twee of drie tandjes bij moesten. Dat was beter in de tweede helft, maar we kregen al heel snel het deksel op de neus. Vanaf minuut 75 kregen we drie kansen binnen twee minuten, daar had er absoluut eentje van in gemoeten. Dan had het nog spannend kunnen worden.”

Zo blijft FC Emmen de eerste seizoenshelft zonder uitzege en gaat het met achttien punten uit achttien wedstrijden de winterstop in. Vrijdag 3 januari vertrekt de ploeg naar Estepona voor het trainingskamp. Op zondag 19 januari hervatten we de eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

FC Groningen – FC Emmen: 2-0
47. Sierhuis 1-0
72. Sierhuis 2-0

Rood: 88. Heylen (2x geel)