FC Emmen selectie laat zich door beloften wegspelen

Het leek een goede gedachte om voor de spelers van FC Emmen die weinig speeltijd krijgen een oefenwedstrijd te organiseren. Als tegenstander fungeerde het beloftenteam van Heerenveen/Emmen, zonder Emmenaren overigens, maar het resultaat was een tikkeltje beschamend. Ondanks dat trainer Harry Sinkgraven geen enkele basisspeler van afgelopen vrijdag in de beginopstelling had, stond er toch een ervaren elftal in het veld maar dat bleek niet uit de uitslag. Na een helft spelen ging het nog wel. De beloften namen weliswaar een 2-0 voorsprong door toedoen van Assaidi en Narsingh maar Patrick Lip verkleinde na een prima aanval tot 1-2 wat tevens de ruststand was. Tussen de goals van de beloften had Erwin Buurmeijer nog een keertje de paal geraakt. Bij FC Emmen moest Tim Siekman er al na tien minuten wegens een blessure af en werd vervangen door Angelo Zimmerman. Na de pauze ging het na een kwartier spelen helemaal mis. Bij de beloften was het benutten van de kansen zo ongeveer honderd procent. Ex-Emmenaren Lazaro en Pedro Beda zorgden voor 1-4 en in het laatste kwartier scoorden Samir Fazil en de Braziliaanse testspeler Tiago elk twee keer.
FC Emmen: Van Wegen; Cathalina, Bergsma (68. Fischer), Görtz, Siekman (10. Zimmerman), Ripson, Buurmeijer, Van der Ven, Lip, De Blok (76. Houtkoop), Jongsma.
SC Heerenveen/FC Emmen: Vandenbussche (46. Bangma): De Vries (46. Lazaro), Haglund, Djuric, Stolte, De Groot, Narsingh, Svec (46. Akouili), Assaidi (71. Beda), Fazli, Beda (46. Tiago).

Brian Vandenbussche is Steven de Blok te snel af.