Terug naar overzicht Terug

FC Emmen scoort half dozijn tegen EMMS


 Het vroege einde van de competitie heeft ook een klein voordeeltje want nu kunnen reeds spelers worden getest met het oog op het komend seizoen. In Slagharen trad FC Emmen daarom aan met Stanley Tailor, een centrale verdediger van IJsselmeervogels, en rechtsback Stephan Heesbeen van ARC uit Alphen aan de Rijn. De eerste indruk van het tweetal zou kunnen zijn dat Tailor het postuur en de allure van PSV’er Alex heeft terwijl Stephan Heesbeen meer van het kaliber Arthur Tews is. Ze speelden beiden de volle negentig minuten in een elftal dat uit was op een hoge score, daartoe ook wel de mogelijkheden kreeg maar uiteindelijk bleef het bij 6-1 tegen vijfdeklasser EMMS. Normaal gesproken speelt een betaalde club dit soort testwedstrijden in de voorbereiding wanneer de amateurs amper getraind zijn maar EMMS zit nog vol in competitie en was conditioneel niet zo gemakkelijk kapot te krijgen. Jannes Wolters opende in de 20e minuut de score met een vrije trap ineens die werd gevolgd door een rake kopbal van Niki Leferink. Daarna kreeg EMMS twee uitstekende kansen die niet werden benut. Sergio van Dijk kopte vervolgens uit een hoekschop van Jannes Wolters de ruststand naar 0-3.
Na de pauze werd er druk gewisseld maar het bleef wel een wedstrijd die het aankijken best waard was. Mark Veldmate en René Wessels (2) maakten het halve dozijn vol terwijl daar tussen door Martijn Eggen voor de eretreffer zorgde.
EMMS-FC Emmen 1-6. 20. Wolters 0-1, 29. Leferink 0-2, 41. Van Dijk 0-3, 56. Veldmate 0-4, 60. Eggen 1-4, 72. Wessels 1-5, 78. Wessels 1-6.
FC Emmen, eerste helft: Schimmelpenning; Heesbeen, Tailor, Karreman; Wolters, Janga; Mghizrat, Valeev, Van den Herik; Van Dijk, Leferink.
Tweede helft: Schimmelpenning; Heesbeen, Tailor, Westerveld; Schoenmakers, Prinsen; Tieltjes, Wigger, Valeev; Wessels, Veldmate.   


Stanley Tailor

Stephan Heesbeen

De publieke belangstelling was prima.

Jannes Wolters legt aan voor de 0-1. (Foto’s Dirk van der Kaap)