Terug naar overzicht Terug

FC Emmen Scholen in beweging tijdens voetbalclinics


De afgelopen maanden hebben de maatschappelijk voetbaltrainers van FC Emmen Naoberschap voetbalclinics gegeven aan ruim 600 leerlingen op twaalf verschillende basisscholen in de gemeente Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn. Deze basisscholen waren het afgelopen schooljaar onderdeel van de FC Emmen School.


De clinics bestonden uit variërende voetbaloefeningen en er werden ook verschillende beweegspellen gedaan. Naast techniekvormen en partijtjes deden de jongste groepen mee aan een ‘ballendans’ en de oudere groepen aan boter-kaas-en-eieren. Na de clinics kregen alle kinderen een certificaat uitgereikt en gingen ze gezamenlijk op de foto.

Basisscholen hebben de mogelijkheid om een FC Emmen School te worden en krijgen dan een menukaart met daarin verschillende activiteiten waar een school uit kan kiezen. Zo bestaat de menukaart onder andere uit de volgende activiteiten: rondleiding door het stadion, persconferentie met spelers van FC Emmen, verloting met mooie prijzen, verschillende workshops en een voetbalclinic.

Over de FC Emmen School
Basisscholen uit de gemeente Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden kunnen een ‘FC Emmen School’ worden. FC Emmen Naoberschap wil graag samenwerken met de basisscholen in de regio, omdat het wil bijdragen aan het ontwikkelen van de maatschappelijke thema’s in het onderwijs. De verschillende activiteiten van de FC Emmen School vallen onder drie pijlers: educatie, gezondheid en sportparticipatie. Als een basisschool een FC Emmen School wordt, krijgt een klas de menukaart waarbij de klas een keuze kan maken uit verschillende activiteiten binnen deze drie pijlers.