FC Emmen ruim langs zaterdagtopper Excelsior '31

Na de matige voorstelling tegen WKE kwam FC Emmen tegen Excelsior ’31 heel wat beter voor de dag.  Binnen twintig minuten was de formatie uit Rijssen op een 3-0 achterstand gezet. Roy Stroeve opende de rij van doelpuntenmakers door nu wel  een strafschop te benutten. Xander Houtkoop die op links een prima wedstrijd speelde verhoogde tot 2-0 en Roy Stroeve  nam de 3-0 voor zijn rekening. De laatste twee goals waren mede te danken aan het goede spel van Leonardo. De 3-1 door ex-Emmenaar Niki Leferink was een schoonheidsfoutje omdat hij kon profiteren van een zwakke terugspeelbal. Kort voor rust knalde Michel Poldervaart vanaf een meter of twintig de vierde treffer binnen. De rust werd daardoor met een 4-1 voorsprong bereikt.
In de selectie van FC Emmen ontbraken Milos Malenovic, Niek Ripson, Erik van der Ven en Rahim Ouedraogo. Laatstgenoemde heeft nog maar een training mee gedaan. Ook de naam van de Veendammer Erwin Buurmeijer ontbrak op de spelerslijst omdat in tegenstelling tot publicaties nog geen overeenstemming tussen de clubs is bereikt.

Na  45 minuten spelen verving trainer Harrie Sinkgraven zeven van de elf basisspelers en toen stokte uiteraard het ritme. Toch werd er in deze soms pittige wedstrijd, waarin de gemoederen af en toe aardig hoog opliepen, nog drie keer door de Emmenaren gescoord. Achtereenvolgens Patrick Lip, Tamas German en Xander Houtkoop zorgden voor de 7-2. Tussen de bedrijven door scoorde Excelsior ’31 nog een keertje tegen.
FC Emmen-Excelsior ’31 7-2. 5. Stroeve (strafschop), 15. Houtkoop 2-0, 19. Stroeve 3-0, 27. Leferink 3-1, 42. Poldervaart 4-1, 59. Lip 5-1, 67. Janssen 5-2, 79. German 6-2, 84. Houtkoop 7-2. Scheidsrechter: Fikkert.
FC Emmen, eerste helft: Zeinstra; Leonardo, Fischer, Görtz, De Vries, Poldervaart, Stroeve, Paridaans, Denissen,. Ter Heide, Houtkoop.
Tweede helft:  Zeinstra; Siekman, Görtz, Bergsma, Cathalina, Akouili, Stroeve, Poldervaart, Lip, Ter Heide, German. Houtkoop, De Blok en Paridaans werden in de slotfase nog ingezet.