Terug naar overzicht Terug

FC Emmen richt Club van Duizend op


 De supportersvereniging Rood Wit trok dinsdagavond op de tweede bijeenkomst van sponsors sinds het aantreden van Gerrit Volkers als algemeen-directeur de meeste aandacht. Het zegde bij monde van voorzitter Otto Ramaker 25.000 euro toe voor het aantrekken van versterkingen. Volkers verdubbelde vervolgens dat bedrag met eerder gedane toezeggingen van sponsors. Voor het overige waren er op de bijeenkomst veel vragen en adviezen maar niets concreet. Technisch-manager Azing Griever legde uit wat hij inmiddels had ondernomen. Zo had hij een belronde onder de achttien eredivisieclubs gehouden op zoek naar spelers die FC Emmen uit de sportieve nood kunnen helpen maar ervaren dat het moeilijk is zelfs spelers van de tweede garnituur naar Emmen te lokken.


 

Otto Ramaker (rechts) maakt Gerrit Volkers blij (Foto: Boudewijn Benting)


Directeur Gerrit Volkers merkte op dat de opkomst wat lager was dan hij had verwacht en gehoopt. Hij legde uit dat er snel moest worden gehandeld maar dat dit alleen kan indien er voldoende geld beschikbaar komt. Op het einde van de bijeenkomst maakte hij de oprichting van een Club van Duizend bekend. Iedereen, sponsor of particulier, kan lid worden voor een bedrag van duizend euro. ,,Uitdrukkelijk niet ter dekking van een tekort maar louter voor het aantrekken van spelers.”
Oud voorzitter Harrie Timmer van de inmiddels verdwenen Business Club Drenthe pleitte o.a voor de heroprichting van een businessclub en droeg een acht puntenplan aan om weer beweging in de club te krijgen. De nieuwe businessclub zou volgens hem voor 6 januari aanstaande kunnen worden geregeld. 

Harrie Timmer pleit voor comeback van de Businessclub (Foto: FC Emmen Media) 


Een volgende bijeenkomst is voor 6 januari gepland.