Terug naar overzicht Terug

FC Emmen revancheert zich met driepunter in Dordrecht


FC Emmen heeft zich keurig gerevancheerd voor de teleurstellende thuisnederlaag van afgelopen vrijdag door FC Dordrecht in eigen huis met 2-0 te verslaan. Boy Deul en de ingevallen Rick ten Voorde haalden in het laatste half uur de trekker over.


Na de zwakke reeks van vlak voor en kort na de winterstop moest er iets gebeuren om niet verder achterop te geraken. Trainer Marcel Keizer gooide inderdaad het roer om, hij passeerde een paar spelers en moest een paar anderen wegens blessures buiten het elftal laten. Wegens het ontbreken van Jordy van Deelen maakte daardoor Danny Bouws zijn debuut als rechter vleugelverdediger en deed dat met verve. De achterste linie was daardoor op drie plaatsen gewijzigd door de terugkeer van Tim Siekman , de komst van Danny Bouws en het verplaatsen van Derre Kwee van het centrum naar de linksback plaats omdat Gaby Jallo niet fit was. Opvallend was verder dat Rick ten Voorde en Raymond Gyasi naar de reservebank werden verwezen waardoor Frank Olijve en Marnix Kolder een basisplaats werd gegund.

Erixon Danso leverde twee assists.

Boy Deul scoort hier de 0-1.

De vrij rigoureuze wijzigingen pakten goed uit want afgezien van de eerste tien minuten en kort na de openingstreffer van Boy Deul in de 63e minuut FC Emmen het betere van het spel had. In de beginfase ontsnapten de Emmenaren echter wel een paar maal. De fysiek sterke Jafar Arias kreeg in de eerste en zevende minuut goede mogelijkheden. De eerste keer mikte hij over en de tweede poging belandde op de paal. Het was even door ademen voor het hard werkende FC Emmen dat steeds meer grip op het duel kreeg. Een schot van Erixon Danso, die uiteindelijk de man van de wedstrijd wat FC Emmen betrof zou worden, werd door doelman Robbert te Loeke gepakt. Drie minuten later had Danny Bouws bijna zijn debuut met een doelpunt bekroond toen hij na een goede individuele actie de paal raakte. De rebound was vervolgens Boy Deul eigenlijk maar voor het intikken maar hij schoot in plaats daarvan hoog over. Zowel Danso als Deul kregen voor rust nog twee aardige kansen zonder tot een goede afwerking te komen.

Jens Streutker heerst in de lucht.

Voor de bevoorrechten was er de verwarming.

Sander Rozema wacht af wat er gaat gebeuren (Foto’s: Bennie Wolbers)

Na de 0-0 ruststand domineerde FC Emmen aanvankelijk. Een inzet van Frank Olijve werd nog tot hoekschop verwerkt maar vijf minuten later was het wel raak. Na een pass van Frank Olijve kwam Erixon Danso tot schot maar doelman Te Loeke keerde de bal echter voor de voeten van Boy Deul die nu wel koel bij anderhalve graad onder nul afwerkte: 0-1. FC Dordrecht legde zich echter niet bij een dreigende nederlaag neer en trok daarna ten aanval maar behalve een buitenspelgoal leverde het niets op. Bij FC Emmen is het dit seizoen zo dat na op een 1-0 voorsprong te zijn gekomen, dit niet meer uit handen wordt gegeven. Dat was ook nu weer het geval en toen Rick ten Voorde na een geweldige counter via doelman Dennis Telgenkamp en Erixon Danso er zeven minuten voor tijd 0-2 van maakte, was de zaak helemaal beklonken. Bijna voegde Ten Voorde er nog een tweede aan toe maar in de slotseconde van de extra tijd mikte hij rakelings naast.

FC Dordrecht-FC Emmen 0-2. 63. Deul 0-1, 83. Ten Voorde 0-2. Scheidsrechter: Berben. Gele kaart: Deul, Kolder, Siekman (FC Emmen). Toeschouwers: 1166.

FC Dordrecht: Te Loeke; Bijl, De Greef, Fortes, Aktaou, Gravenberch, Vleugels, Toure (63. Bunjaku), Arias, Janga, Chacon (81. Daniels).

FC Emmen: Telgenkamp; Bouws, Streutker, Siekman, Kwee, Olijve, Rozema, Mannes, Deul (86. Hagenauw), Kolder (75. Ten Voorde), Danso.