FC Emmen probleemloos naar derde ronde

Van een profclub wordt in een bekerduel tegen een amateurclub automatisch een duidelijke overwinning verwacht. Dat gaat in de praktijk wel eens mis, zie ook de uitslagen in de tweede bekerronde. Voor FC Emmen stond er natuurlijk nog meer op het spel want het moest aantonen dat het ondanks de mislukte competitiestart toch best een aardig potje kan voetballen. Dat laatste is dan redelijk gelukt want de 6-1 zege op de eersteklasser AFC ’34 was volkomen verdiend. De Alkmaarders hadden de vrijdag er voor in Velsen Zuid de wedstrijd Telstar-FC Emmen bekeken en waren tot de conclusie gekomen dat er voor hen best kansen op een sensatie was. Die verwachting kwam er echter totaal niet uit. FC Emmen domineerde de volledige eerste helft en kwam ook vlot op voorsprong. Roy Stroeve profiteerde in de derde minuut van een onachtzaamheid in de AFC defensie en tikte moeiteloos de 0-1 binnen. Na kansen voor Erik van der Ven, Pedro Beda en Hans Denissen viel de tweede treffer pas na een half uur spelen. Michel Poldervaart was de maker met een schot van grote afstand. FC Emmen toonde zich wel gretig maar was ook slordig in de passing waardoor het voor de verdediging van de thuisclub vaak gemakkelijk was de aanvallen te onderbreken. Vier minuten voor rust moest AFC ’34 toch de derde treffer toestaan toen Hans Denissen soepel de doelman omspeelde: 0-3.

Hans Denissen nam de 0-3 voor zijn rekening.

Roy Stroeve omspeelt verdediger Van der Kort.

Na de thee wilde FC Emmen ongetwijfeld op dezelfde voet door gaan maar liet AFC ’34 al in de eerste minuut heel simpel op 1-3 komen. De prima linkerspits Tim Ruder scoorde met een diagonaal schot. Waar de thuisclub in de eerste helft zo goed als niet was geweest, de helft van FC Emmen, werd nu opeens druk bezet terrein. Het was bijna nog een echte wedstrijd geworden via een mogelijkheid voor Richard Fortes Rodriguez maar doelman Agil Etemadi redde met de voet. Na een kwartiertje was het offensief van de Alkmaarders echter ruw onderbroken met de vierde treffer van FC Emmen. Op aangeven van Hans Denissen scoorde Roy Stroeve de 1-4. Een mooie lob van Michel Poldervaart en een benutte strafschop door Roy Stroeve zorgden uiteindelijk voor een afgetekende 1-6 eindstand.

Michel Poldervaart was twee maal succesvol.

Sofian Akouili (midden) kreeg een plaats in de basisopstelling. (Foto’s FC Emmen Media)

AFC ’34-FC Emmen 1-6. 3. Stroeve 0-1, 29. Poldervaart 0-2, 41. Denissen 0-3, 46. Ruder 1-3, 63. Stroeve 1-4, 69. Poldervaart 1-5, 81. Stroeve (strafschop) 1-6. Scheidsrechter: M. van den Kerkhof. Gele kaart: Ibink (AFC ’34). Toeschouwers: 300.
AFC ’34: Ibink: Tesselaar, Oudejans, Van der Kort, Kraakman, Kooge, Fortes Rodriquez, Schut (80. Hut), Klijbroek (46. Meijland), Van Langen (46. De Graaf), Ruder.
FC Emmen: Etemadi; Cathalina, Ripson, Paridaans, Siekman, Akaouili, Poldervaart, Van der Ven (65. Houtkoop), Denissen (85. Wakker), Stroeve, Beda (65. De Blok),