Terug naar overzicht Terug

FC Emmen pakt seizoen op bij SC Veendam


De Veendammers maken een uitstekend seizoen door. De  formatie uit Oost-Groningen staat met 23 uit 16 op plaats tien terwijl FC Emmen vijftiende staat met 13 punten. Goed beschouwd had SC Veendam precies een keer zoveel punten dan FC Emmen maar het faillissement van AGOVV kostte drie punten.  De ploeg van trainer Gert Heerkes verkeerde net voor de winterstop in blakende vorm. De laatste twee duels, beiden thuiswedstrijden, werden gewonnen van de hoog geklasseerde clubs Helmond Sport en Sparta. Het is altijd de vraag hoe de winterpauze uitpakt, maar er is alles aangedaan de vorm vast te houden. Zo werd aan een zaalvoetbaltoernooi deelgenomen, een duel van SV Meppen gewonnen en aan een ijshockeyclinic deelgenomen. Dat laatste is waarschijnlijk een unicum voor een betaalde club.
 


Jannes Wolters, Ronnie Pander en Ruud Berger (v.l.n.r.) actief in SC Veendam-Emmen op 19 maart 2004.

  Bij FC Emmen is alles er opgericht de voor verbetering vatbare resultaten van voor de winterstop te doen vergeten. Het spel was dikwijls prima maar het scorend vermogen was te beperkt. Met  het huren van de Groningers Matias Jones en Tom Hiariej, die in aanvallend opzicht voor meer schwung kunnen zorgen, is de selectie inmiddels behoorlijk versterkt. In verdedigend opzicht had trainer Joop Gall minder reden tot klagen, zo incasseerde zijn ploeg 24 goals wat zelfs eentje minder is dan SC Veendam. 


De wedstrijd aan de Langeleegte is voor beide teams van groot belang. FC Emmen wil zo snel mogelijk stijgen op de ranglijst terwijl SC Veendam met twee overwinningen er uitstekend in de derde periode voor staat. Dat is behalve dus het derby gevoel nog een extra motivatie. FC Emmen kwam in de afgelopen jaren maar moeizaam tot goede resultaten in Veendam. De laatste overwinning dateert van 19 maart 2004 toen Emmen met 3-1 won. Daarna volgden acht duels waarvan SC Veendam er vijf won en drie maal werd met 1-1 gelijkgespeeld. En SC Veendam heeft verder ook nog iets goed te maken. Het verloor immers de uitwedstrijd in Emmen met 2-1. Alle ingrëdiënten voor een spannend duel lijken aanwezig.