Terug naar overzicht Terug

FC Emmen pakt punt in Oss


Op de soppige grasmat kende FC Emmen de betere start. Het zette met vooral de beweeglijke spelers als Anmar Almubaraki, Norair Mamedov en Marvin Wijks veel druk en schiep ook kansjes. De na een kwartier spelen verkregen 0-1 voorsprong was dan ook gezien het spelbeeld logisch. Het begon met een goede actie van Mamedov die in een hoekschop eindigde. Daaruit kopte Wout Weghorst, met Kay Velda als aangever, fraai raak: 0-1. Het had FC Emmen eigenlijk nog meer moraal moeten geven maar in plaats van dat het aan uitbouwen van de voorsprong ging denken, was het opeens gebeurd met de Emmer dominantie. FC Oss nam het initiatief en stond dat tot aan de rust niet meer af. Na ruim een half uur kreeg de thuisclub dan ook een verdiende beloning in de vorm van de gelijkmaker. Met hulp van FC Emmen want er ging een slechte uittrap van Peter van der Vlag en een misser van Antoine van der Linden aan vooraf. De maker was rechterspits Cayfano Laturpeirissa.


  

Shkodran Metaj baant zich een weg tussen twee spelers van FC Oss.

   

De kopstoot van Wout Weghorst is de Osse verdediging te machtig.

 

Kelvin Maynard kopt FC Emmen naar een gelijkspel (Foto’s: Bennie Wolbers)


Joop Gall: ,,We gingen voortvarend van start en de voorsprong was ook verdiend. Vervolgens leidden we door een technische fout zelf de gelijkmaker in. In de rust heb ik de spelers voor gehouden niet in de war te geraken en gewoon door te gaan waar we mee bezig waren. Het had al snel 1-2 kunnen staan, in plaats daarvan raken door dom te verdedigen weer op achterstand. Uiteindelijk pakken we een punt en daar kan ik wel mee leven. Ze hebben er voor geknokt en we kunnen nu omhoog gaan kijken. Wat ook moeilijk anders kan trouwens.’’

Met Yannick de Wit in plaats van Antoine van der Linden begon FC Emmen goed aan het tweede deel. Na vijf minuten zorgden de Emmer aanvallers voor grote paniek in de Osse defensie maar Almubaraki, Metaj en Weghorst kregen de bal maar niet langs doelman Koopman. Het lukte Shkodran Metaj in vierde instantie uiteindelijk wel maar hij stond jammer genoeg buitenspel. Vijf minuten later kreeg FC Emmer weer een domper te verwerken toen Said Bakkati binnendoor ging uitverdedigen en dat liep fataal af. Latupeirissa kreeg daaruit een kans en schoot laag in: 2-1.

 

Een vlieger van Anmar Almubaraki na een tackle van Muslu Nalbantoglu 

 

Toch teleurgesteld ondanks het gelijke spel (Foto’s: Gerrit Rijkens).

 Het pleitte voor FC Emmen dat het zich niet bij de achterstand neer legde. Verdediger Kelvin Maynard gaf die wilskracht gestalte door na dik een uur spelen indirect uit een hoekschop, die door Yannick de Wit bij de tweede paal werd doorgekopt, met een kopbal de 2-2 te laten aantekenen. Het was zijn derde van het seizoen en ook de derde keer dat FC Emmen daarmee een punt pakte. In de slotfase kreeg FC Emmen met invallers Ruud ter Heide en Eldridge Rojer in de ploeg nog wel mogelijkheden. Vooral Rojer, die de vorm van twee jaar geleden maar niet terug krijgt, verknoeide met een knullig schot een kans op een driepunter en Ruud ter Heide kopte nog een keertje voorlangs. Trainer Anton Janssen van FC Oss vond uiteindelijk dat zijn in de tweede helft fortuinlijk was geweest. ,,FC Emmen was constant gevaarlijk, ik ben daarom blij met het puntje.’’
FC Oss-FC Emmen 2-2. 15. Weghorst 0-1, 34. Latupeirissa 1-1, 55. Latupeirissa 2-1, 63. Maynard 2-2. Scheidsrechter: Gerritsen. Gele kaart: Van de Sande (FC Oss), Van der Linden, Maynard, Velda (FC Emmen). Toeschouwers: 1768.
FC Oss; Koopman; Gorgulu, Nalbantoglu, Pique (90. De Ruiter), Janssen, Van den Ouweland, Van der Sloot, Simone, Van de Sande, Nelemans (82. Koot), Latupeirissa.
FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, Van der Linden (46. De Wit), Kunst, Wijks, Velda, Metaj, Almubaraki (72. Rojer), Mamedov, Weghorst (81. Ter Heide).