Terug naar overzicht Terug

FC Emmen 'pakt punt' in matig oefenduel


FC Emmen speelde zoals gebruikelijk met twee elftallen: voor rust met de eigen jongens en na de thee kwamen de beloften uit Heerenveen plus een aantal spelers op proef in actie. Wat die laatste groep betreft was Frank Danquah na een weekje afwezigheid teruggekeerd en speelde op de nummer tien positie in de eerste helft. In de tweede speelhelft was de Utrechtenaar Elson Almeida een opvallende rechterspits wegens zijn snelheid. Verder was de Heerenvener Enrico Patrick een goede rechtsback en stonden met Ludwig Aserso en David Azin twee volslagen onbekenden opgesteld. Eerstgenoemde maakte indruk met geweldige ingooien terwijl Azin vooral opviel door zijn staat van dienst. In Keulen opgegroeid speelde de Duits/Armeniër in het tweede team van FC Köln, speelde in Ecuador en was recentelijk in Armenië actief. Trainer Hake liet Michal Mravec het laatste half uur meedoen. De Slowaak die tot nu de een goede indruk maakt, haalde het einde niet want vier minuten voor het einde werd hij in een duel stevig geraakt en verliet kreunend van de pijn het speelveld.


 

Jeffrey de Visscher probeert het hoofd van een tegenstander af te draaien.

 
Stanley Tailor (links) scoorde voor het VVCS team. Naast hem Randy Wolters.

 

Frank Danquah (midden) met rechts Dae Huymans (Foto’s Boudewijn Benting) 

FC Emmen slaagde er in de eerste helft niet in om de werkloze profs onder druk te zetten. Overigens schijnt het met de nood onder de voetballers zonder contract wel mee te vallen, want trainer Henk Wisman kon over slechts dertien spelers beschikken waarvan Agil Etemadi ook nog niet werd ingezet. Het VVCS team opende zelfs verrassend de leiding. Uitgerekend Stanley Tailor, die in het seizoen 2006/07 23 minuten in het eerste team van FC Emmen heeft gespeeld, schoof bij de eerste paal een voorzet van Nichy Fortes binnen: 0-1. Ruud ter Heide had vervolgens tot twee maal toe de kans om de stand een ander aanzien te geven. De eerste maal produceerde hij een slap schot en de tweede kans, na een voorzet van Kay Velda, kopte hij naast.
De tweede helft begon voor het andere FC Emmen goed toen verdediger Kenny Otigba bij een hoekschop mee naar voren toog en koppend doelman Randy Frijns (ex VVV) versloeg. Dat had het sein voor een stormachttig offensief kunnen zijn, maar dat kwam er niet helemaal uit. Kort voor tijd had Donny Rijnink (ex Almere City) zelfs nog een redelijke mogelijkheid om de werkzoekenden de winst te bezorgen, maar kopte in goede positie over de lat.

 

De technische staf met het gebeuren met een kritische blik.

 

Randy Rustenberg (rechts) wordt door Dave Huymans op zij gezet (Foto’s FC Emmen Media) 


FC Emmen – VVCS team 1-1. 21. Tailor 0-1, 50. Otigba 1-1. Scheidsrechter: Heida. Toeschouwers: 200.
FC Emmen, eerste helft; Kuperus; Kunst, Görtz, Fischer, Rustenberg, Velda, Danquah, De Vries, De Visscher, Ter Heide, Wolters.
FC Emmen, tweede helft; Kuperus; Patrick, Otigba, Aserso, Rustenberg (58. Koenders), De Vries (58. Mravec), Azin, Erikson, Almeida, Valpoort, Ziyech.
VVCS: Frijn; Dekkers, Tailor, Rijnink, Boelee, Huymans, Shayesteh, Troost, Fortes, Koprtzorg, Tavares Da Veiga (46. Faria)