FC Emmen 'pakt punt' bij De Graafschap

Bijna een maand voordat FC Emmen de competitie van start gaat met een thuiswedstrijd tegen De Graafschap oefenden deze twee ploegen tegen elkaar in Doetinchem. Er kwam geen winnaar uit de bus want na een 0-0 ruststand eindigde deze op het fraaie sportpark van de vv Viod gespeelde wedstrijd in 1-1. Het was zeker geen wedstrijd waarin alle vraagtekens werden opgelost maar toch was coach Joop Gall niet ontevreden. ,,We hebben in de afgelopen dagen de nadruk op duurwerk en fysiek vermogen gedaan en dat was op het einde van de wedstrijd te merken want de vermoeiheid sloeg aardig toe. Maar in deze eerste testwedstrijd met veel weerstand gelijk te spelen is natuurlijk niet verkeerd.”

FC Emmen heeft op dit moment veertien spelers onder contract maar dat is geen reden tot ongerustheid verzekeren Herman Harms, bestuurslid technische zaken, en Joop Gall in koor. ,,Er zijn meer clubs die er ook zo voor staan en we gaan geen overhaaste beslissingen nemen.” Het nog niet over de streep krijgen van spits Roland Bergkamp die na een goed seizoen bij FC Emmen nu de mogelijkheid heeft om bij meerdere clubs aan de slag te komen, zorgt ook niet voor paniek bij de technische staf. Herman Harms: ,,We hebben een goed contact met de zaakwaarnemer van Bergkamp.” Joop Gall, die ook in minder goede perioden vierkant achter Bergkamp stond, ziet eveneens geen gebrek aan dankbaarheid in de houding van de spits. ,,Zo werkt het nu eenmaal in de voetballerij.”

Danny Menting (links) ziet doelman Heusinkveld een bal pakken.

Boy Deul tussen twee Graafschappers in.

Cas Peters aan de bal, links kijkt Gaby Jallo toe.

Tegen De Graafschap speelden de testspelers Danny Menting en Boy Deul in de eerste helft terwijl de derde tester Rangelo Janga in de tweede helft verscheen. Laatstgenoemde scoorde in de tweede helft de gelijkmaker wat zijn derde goal in twee wedstrijden betekende. Hij kon echter niet imponeren en de club heeft dan ook besloten hem geen aanbieding te doen. Met Menting en Deul zal wel over een eventueel langer verblijf worden gesproken.

In de eerste helft kreeg FC Emmen een trio goede kansen. Zo schoot Soufiane Lagmouchi na een fraaie aanval via de lat over. Tien minuten later maakte Cas Peters zich mooi vrij maar schoot naast. Acht minuten voor het einde van de eerste helft was Frank Olijve dichtbij een treffer. Zijn vrije trap werd door doelman Jasper Heusinkveld wat vreemd verwerkt zodat het leek alsof de bal de doellijn was gepasseerd. De doellijn techniek omdat te constateren was echter niet voorhanden. De Graafschap kreeg in de eerste helft maar een goede mogelijkheid toen in de twaalfde minuut Caner Cavlan via de lat overschoot.

Rangelo Janga scoort de gelijkmaker.

Joop Gall ziet reden tot opwinding (Foto’s: Gerrit Rijkens).

De Graafschap, dat elf wisselmogelijkheden had, opende twee minuten na de pauze de score uit een strafschop nadat Sander Rozema wat ongelukkig hands maakte. Vlatko Lazic benutte dit buitenkansje vlekkeloos. Drie minuten later trof De Graafschap speler Tom Menting nog eens de lat. Na bijna een uur spelen kwam FC Emmen op gelijke hoogte. Cas Peters deed het voorwerk en Rangelo Janga schoof moeiteloos in: 1-1. In de slotminuut was Janga nog dichtbij de winnende treffer uit een voorzet van Leandro Resida maar werkte de bal naast.

De Graafschap-FC Emmen 1-1 (0-0). 47. Lazic (strafschop) 1-0, 56. Janga 1-1. Scheidsrechter: Oostrum. Toeschouwers: 500.
FC Emmen, eerste helft: Meerits: Bakkati, Luis Pedro, Siekman, Jallo, Rozema, Menting, Olijve, Deul, Peters, Laghmouchi.
FC Emmen, tweede helft: Meerits: Almeida, Luis Pedro, Siekman (87. Kampman), Jallo, Olijve (71. Mulder), Rozema, metaj, Resida, Janga, Peters (80. Barrie).