Terug naar overzicht Terug

FC Emmen pakt in Eindhoven competitie weer op


FC Emmen pakt de competitie weer op met de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Een ontmoeting tussen de nummers twaalf en zeven met een voorsprong van vier punten voor de Emmenaren. Door de jaren heen een lastige wedstrijd voor FC Emmen hoewel vorig seizoen aan de Aalsterweg met 1-0 werd gewonnen met Tim Siekman als matchwinner. Daarvoor had de Drentse formatie echter zes jaar achtereen niet gewonnen. Het is de return van de tweede speeldag toen het duel in 1-1 eindigde: het eerste van een lange reeks gelijke spelen voor de roodwitten. Een resultaat waarmee de beide trainers, Dick Lukkien en Wilfred van Leeuwen, op dat moment echter wel konden leven.

FC Emmen kan vrijdagavond niet beschikken over Tim Siekman die in het oefenduel tegen SF Lotte een hamstring blessure opliep. Daar tegenover staat de terugkeer van Jeroen Veldmate die in het laatste duel voor de winterstop afwezig was. Voorin heeft Mario Bilate een basisplaats na het vertrek van Michiel Hemmen. Bilate stond 3 november uit tegen Helmond Sport voor het laatst in de basis. De waarschijnlijke opstelling is dan: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Veldmate, Bakker, Ben Moussa, Bijl, Loen, Peters, Bilate, Bannink.

Plaats zeven is op zich ruimschoots voldoende om de play offs te halen maar FC Emmen wil beslist hoger eindigen. Dat moet dan met een vrijwel onveranderde selectie geschieden, alleen vertrok volgens de verwachting Michiel Hemmen naar Vietnam. Maar de selectie van trainer Dick Lukkien haalt de versterking uit eigen kring. Spelers als Mario Bilate en Stef Gronsveld hebben weinig of helemaal nog niet gespeeld en lijken klaar voor de tweede helft van het seizoen te zijn. Ook Anco Jansen kan ongetwijfeld meer brengen dan hij tot nu toe heeft laten zien en Henk Bos komt er aan.

FC Eindhoven sloot de eerste helft van het seizoen af met een forse 5-1 nederlaag bij Almere City FC. Vooral in uitwedstrijden laten de Brabanders het liggen want het was al de vijfde nederlaag in een uitwedstrijd. FC Emmen doet het met slechts twee verliesbeurten buitenshuis aanzienlijk beter. Doelman Ruud Swinkels van FC Eindhoven werd in de laatste zes wedstrijden liefst vijftien keer gepasseerd. Er zijn wel twee nieuwe spelers aangetrokken in de personen van Abdel Malek El Hasnaoui en Rodney Klooster. Eerstgenoemde komt van Jong AZ en Klooster van AS Trencin. Of ze tegen FC Emmen speelgerechtigd zijn, is nog de vraag. Opvallendste speler bij FC Eindhoven is zonder twijfel spits Mart Lieder die al zestien keer heeft gescoord en daarmee ruim de helft van de totale Eindhovense productie voor zijn rekening nam.