Terug naar overzicht Terug

FC Emmen over seizoen 2013/14 in de plus


Veel positiefs te beluisteren op de nieuwjaarsbijeenkomst voor sponsors van FC Emmen. Op diverse gebieden zit de club in de lift en de organisatie is er gericht die lift nog een paar etage’s te laten stijgen. Financieel is de zaak ook duidelijk onder controle want over het seizoen 2013/14 kon een bescheiden winst van negenduizend euro worden vermeld.


Algemeen-directeur Wim Beekman begon zijn speech met een opmerking over het ontbreken van de spelers en technische staf wat op deze dag de media had gehaald. ,,Ik ben een beetje laat geweest met de uitnodigingen”, erkende hij. ,,Sommige spelers hadden al iets op deze dag waardoor we het bijwonen van deze bijeenkomst op vrijwillige basis hebben gesteld. Geen probleem voor ons, de spelers richten zich op komende zaterdag wanneer de competitie wordt hervat tegen De Graafschap. Ik heb daar alle vertrouwen in.” 

Directeur Wim Beekman aan het woord.

Wethouder Bouke Arends (links) was onder de vele aanwezigen.

Beekman schetste voor zo’n 150 aanwezigen vervolgens diverse positieve ontwikkelingen. ,,Het aantal bezoekers is sinds twee jaar gestaag groeiende en we hebben plannen om daaraan nog wat meer vaart te geven. Dat we de horeca in eigen beheer hebben genomen is ook een goede zaak geweest. Zo hebben we over het vorige seizoen zo’n tweehonderd kleine en grote evenementen binnen de muren gehad. Daar ben ik best trots op. De schare sponsors groeit ook steeds meer. Verder zijn we druk bezig onze visie 2015-2020 vorm te geven. Het beleid moet er op gericht zijn dat we meer eigen jeugd in de hoofdmacht krijgen.”

Directeur Wortelboer van Rabobank Coevorden-Emmen heeft zojuist het Rabo Meeting Point onthuld.

De jeugd lanceert ballonnen in de kleuren van de Rabobank.

Wildlands siert voortaan de ruggen van de jeugdspelers (Foto’s: Bennie Wolbers).

Financieel-manager Frank Maatje lichtte de cijfers toe. ,,In het seizoen 2013/14 hebben we voor het derde seizoen achter elkaar een bescheiden winst van negenduizend euro geboekt. We staan daarmee in het linkerrijtje van de Jupiler League. Ons eigen vermogen is hierdoor gegroeid naar vijftigduizend euro. We hebben weliswaar geen vet op de ribben maar het is toch een positieve zaak. Onze bedoeling is om naar een eigen vermogen van een kwart miljoen toe te groeien.”

Op sponsorgebied viel er ook nieuws te melden. Zo werd de Rabobank Coevorden-Emmen gepresenteerd als een partner die ‘samen met de club in de toekomst mooie dingen kan gaan doen.’ De jeugd gaat daarnaast voor anderhalf jaar de naam ‘Wildlands’ als rugsponsor door Nederland dragen.

FC_Emmen_Jaarverslag_2013-2014_incl._Jaarcijfers.pdf