FC Emmen opnieuw onderuit tegen Excelsior

FC Emmen heeft de uitwedstrijd tegen Excelsior met 2-1 verloren. Na rust zette Michael de Leeuw de Emmenaren nog wel op voorsprong, maar binnen vijf minuten keerden Marcus Edwards en Dennis Eckert de achterstand om in een voorsprong.

FC Emmen begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al na drie minuten de kans om de score te openen. Op de achterlijn ontfutselde Sven Braken de bal van een Rotterdamse verdediger. Hij gaf hard voor, maar er was geen medespeler voor het doel die de bal binnen kon tikken.

Na een kleine tien minuten ging het spel gelijk op, zag ook trainer Dick Lukkien: “Na een minuut of tien deed Excelsior er een tandje bij. We kwamen daardoor minder aan voetballen toe en hielden voorin de bal niet goed vast.”

AT5W7863
Bannink is net te laat bij de bal (Foto: Gerrit Rijkens)

Wel was Alexander Bannink nog dichtbij de openingstreffer na een goede diepe bal van Anco Jansen, maar doelman Alessandro Damen was net iets eerder bij de bal.

Aan de andere kant werd Excelsior ook een aantal keer gevaarlijk, met name via standaardsituaties. Kjell Scherpen plukte een aantal corners uit de lucht en Ryan Koolwijk, die in Emmen nog de late 1-2 scoorde, schoot een vrije trap naast.

Na een half uur spelen dribbelde linksback Lorenzo Burnet richting het doel van FC Emmen, maar zijn schot rolde een metertje langs het doel.

Excelsior - FC Emmen - 17 februari 2019 - Andrej Lukic
Lukić kopt de corner op doel (Foto: Gerrit Rijkens)

Kort daarna was Andrej Lukić dichtbij zijn eerste goal voor FC Emmen. Damen redde op de lijn nadat de Kroaat de bal naar de hoek kopte uit een corner van Caner Cavlan.

Op slag van rust was er nog een mogelijkheid voor FC Emmen, toen De Leeuw een hoge bal voor het doel kopte. Het lukte Braken echter niet om vlak voor het doel bij de bal te komen.

Doelpunten na rust

“In de pauze hebben we doorgenomen dat we toch verder vooruit moesten verdedigen. Het kwam dicht in de buurt van één tegen één spelen achterin,” aldus Lukkien op de persconferentie.

Ook de tweede helft kende een sterk begin van Drentse zijde. Dat uitte zich onder andere in een afstandsschot van Braken, die recht in de handen van Damen belandde.

Excelsior - FC Emmen - 17 februari 2019 - De Leeuw
De Leeuw kopt de 1-0 binnen (Foto: Gerrit Rijkens)

In de 59ste minuut was het alsnog raak voor FC Emmen. Cavlan gaf voor vanaf links en De Leeuw kopte al duikend hard in: 1-0. Op dat moment een verdiende voorsprong voor FC Emmen.

Lang kon de ploeg van Lukkien echter niet van de voorsprong genieten. Drie minuten later dribbelde Edwards langs de rand van het zestienmetergebied en hij schoot laag binnen: 1-1.

Excelsior - FC Emmen - 17 februari 2019 - Scherpen
Edwards schiet de bal laag buiten bereik van Scherpen (Foto: Gerrit Rijkens)

Weer drie minuten later sloeg de thuisploeg opnieuw toe. Terwijl Nick Bakker nog geblesseerd op de grond lag, voetbalde Excelsior via Edwards richting het doel van Scherpen. De maker van de 1-1 gaf de bal aan invaller Eckert, die de 2-1 binnenschoot.

“Het was comedy capers, de manier waarop we de goals weggeven. Dat kan niet op dit niveau en op dit moment van de wedstrijd. Edwards liet zich wel erg vaak terugzakken, maar we dekten steeds niet door,” aldus Lukkien.

Daarna was het de beurt aan FC Emmen om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Lukić kopte hard op doel uit een corner en Jansen probeerde het met een pegel van afstand, maar in beide gevallen kwam doelman Damen als winnaar uit de strijd.

Scherpen kopt, maar kan de bal geen richting meegeven (Foto: Gerrit Rijkens)

In de slotfase ging Scherpen nog mee naar voren bij een tweetal corners. Dat stichtte wel gevaar, maar leidde niet tot de begeerde gelijkmaker.

Door het verlies staat FC Emmen weer op plaats zestien in de eredivisie. Lukkien: “Dit is een tik, die moeten we verwerken. We wilden heel graag afstand nemen en richting de tiende plek op de ranglijst. Nu zal het echt tot het einde spannend blijven. Maar we blijven vechten om in de eredivisie te blijven.”

Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen Vitesse op het programma. Koop hier nog snel je ticket en steun de ploeg op jacht naar de volgende drie punten!

Excelsior – FC Emmen: 2-1
59. De Leeuw 0-1
62. Edwards 1-1
65. Eckert 2-1

Schoten: 12-14
Schoten op doel: 6-5
Balbezit: 47-53
Corners: 4-7

Opstelling Excelsior: Damen, Horemans, Mattheij, Oude Kotte, Burnet (81. Van Der Meer); Schouten, Messaoud (89. Haspolat), Koolwijk; Edwards, El Hamdaoui, Bruins (52. Eckert).

Opstelling FC Emmen: Scherpen; Gronsveld, Lukić, Bakker, Cavlan; Bijl, Chacón (71. Arias), Bannink (71. Slagveer), Jansen; De Leeuw (60. Niemeijer), Braken.