Terug naar overzicht Terug

FC Emmen opent voorbereiding met 8-3 zege


Drie goals tegen in een ontmoeting tegen een eersteklasser is zeker iets te veel van het goede, maar wat moet er van een selectie worden verwacht die pas twee veldtrainingen en evenzovele boslopen achter de rug heeft. Op het punt techniek en combinatievermogen behoort de profclub echter wel in het voordeel te zijn en dat kwam er af en toe ook wel uit. De amateurs van Emmen boden echter prima partij met Jelle Siekman als uitblinker. De oud-jeugdspeler van FC Emmen maakte in de 27e minuut zelfs een fraai doelpunt wat de stand op 1-2 bracht. FC Emmen had daarvoor via Kay Velda en Michel Poldervaart, met een mooi schot in de rechterhoek, met 0-2 de leiding genomen. FC Emmen speelde in de eerste helft met louter ‘eigen jongens’, met rechtsback Jorrit Kunst en linkerverdediger Randy Rustenberg als nieuwkomers. Het doelpunten maken ging, wat het basiselftal van FC Emmen kunnen zijn, de ploeg wat moeizaam af hoewel er voldoende kansen werden geschapen. Pas kort voor rust kon Ruud ter Heide, die met een harde knal een einde maakte aan gepingel in het strafschopgebied van vv Emmen, de stand op 1-3 brengen.
Na de pauze liet trainer René Hake elf andere spelers opdraven waarvan slechts doelman Harmen Kuperus en centrale verdediger Sander Fischer een dienstverband bij FC Emmen hebben. De overige posities werden ingevuld door proefspelers en beloften uit Heerenveen. Een elftal natuurlijk dat nooit in deze samenstelling had gespeeld, maar desondanks vijf doelpunten wist te produceren. Een negatief puntje was dat er ook twee tegengoals werden geïncasseerd waarbij doelman Harmen Kuperus niet kon overtuigen. Waarschijnlijk een gebrek aan wedstrijdritme bij de doelman die al jaren de kost verdiend als tweede doelman. Positief was zeker het optreden van de nog jonge Cenk Uguz: een pupil van ex-FC Emmen en tegenwoordig bij HSC ’21 actieve trainer Paul Krabbe. Hij nam de vijfde Emmer treffer voor zijn rekening met een fraai schot vanaf een meter of vijfentwintig. Een talent is zeker ook Ernesto Seymonsson uit de beloften van Heerenveen/Emmen hoewel hij pas in de slotfase echt goed op dreef raakte met twee goals. Vooral zijn laatste en tevens slotstuk van de wedstrijd, was van hoge kwaliteit.
FC Emmen oefent zaterdag verder met de wedstrijd tegen Bargeres dat dit jaar in plaats van eerste tegenstander genoegen moet nemen met plaats twee.
vv Emmen – FC Emmen 3-8 (1-3). 6. Velda 0-1, 21. Poldervaart 0-2, 27. Siekman 1-2, 43. Ter Heide 1-3, 49. Danguah 1-4, 59. Wever 2-4, 61. Uguz 2-5, 63. Fischer 2-6 (strafschop), 64. Prenger 3-6, 82. Seymonsson 3-7, 89. Seymonsson 3-8. Scheidsrechter: Kampman. Toeschouwers: 550.
FC Emmen, eerste helft: Zeinstra; Kunst, Görtz, De Groot, Rustenberg, Velda, Poldervaart, De Vries, De Visscher, Ter Heide, Wolters.
FC Emmen, tweede helft: Kuperus; Huntink, Fischer, Bakker, Wagenaar, Uguz, Almeida, Danguah, Seymonsson, Cameron, Faysal Shayesteh.   


 
Cenk Uguz (rechts) met Corbin Kuilder aan de bal.

 
Randy Rustenberg

 
Kevin Görtz (midden) en Jorrit Kunst (rechts) zijn de bal kwijt.

  
Randy Rustenberg (links) en Johnny de Vries (rechts) lijken pupillen in gezelschap van Jan Jaap Wever (Foto’s FC Emmen Media).

 
Johnny de Vries met achter hem Gert Jan Reinders.

 
Michel Poldervaart probeert Emmen-aanvoerder Paul Kamphuis te verschalken (Foto’s Boudewijn Benting)