Terug naar overzicht Terug

FC Emmen opent vijfde periode in Haarlem


FC Emmen opent de vijfde periode vrijdagavond in Haarlem in de botsing tussen de nummers 17 en 13 van de Jupiler League. Op zich lijkt dat niet zo opwindend maar wie een periode met een overwinning van start gaat kan natuurlijk weer hoop koesteren. Wat FC Emmen betreft is de doelstelling duidelijk zegt trainer Gerry Hamstra. ,,We moeten winnen dan doen we zowel aan de periode als in de algehele rangschikking mee. We weten natuurlijk wel dat het in Haarlem niet eenvoudig zal zijn. Daar staat best een goed elftal en ze hebben heel knap de kwartfinale van de KNVB beker behaald.”
Belangrijk voor FC Emmen is dat Michael van der Kruis en Robbie Haemhouts na respectievelijk een schorsing en een blessure weer van de partij kunnen zijn. Het tweetal werd afgelopen vrijdag in Almere node gemist. Daar tegenover staat dat Martijn Kamps niet van de partij is. Hij ging tegen FC Omniworld door zijn enkel en is herstellende. Achter de mogelijk medewerking van Mark Bevaart staat nog een vraagteken.
Haarlem en FC Emmen staan voor de zeventiende maal in Haarlem tegenover elkaar. De onderlinge balans is redelijk in evenwicht. De thuisploeg won acht keer en FC Emmen zeven maal. Twee keer eindigde het duel in een gelijkspel.
Het duel krijgt een extra lading omdat Haarlem met Christy Bonevacia en Frank Karreman twee voormalige Emmenaren telt terwijl bij FC Emmen ex-Haarlemmers Michael van der Kruis en Geoffrey Verweij actief zijn.