Terug naar overzicht Terug

FC Emmen opent seizoen in Eindhoven


FC Eindhoven is na de laatste jaren in financieel zwaar weer te zijn beland, weer op het goede spoor gekomen. Nu nog in sportief opzicht want in de laatste tien seizoenen stonden de Eindhovenaren steevast in het rechterrijtje. FC Emmen deed het wat dat betreft beter met vijf klasseringen in het linkerrijtje maar die zijn niet van recente datum. Aan de Aalsterweg in Eindhoven presteert FC Emmen de laatste jaren prima. Van de laatste vijf duels in Eindhoven won FC Emmen er drie en speelde twee maal gelijk.
In tegenstelling tot FC Emmen-trainer René Hake had collega Ernst Faber van FC Eindhoven al in een vroeg stadium een redelijke selectie bij elkaar. Zo hield hij veertien spelers van de selectie van 2010/11 over waarvan de meesten een basisplaats hadden. Maar de brede selectie telt ook vele nieuwe gezichten zoals Brahim Zaari, Frank van Kouwen, Theo Lucius, Jasper Waalkens, Alpha Ibrahim Bah, Josemar Makiavala, Jelle Merckx, Joep Zweegers, Emre Deniz, Rinke Pennings, Vinnie Vermeer, Joep van Vroenhoven, Irchandly Bazoer en Sherry Kindo Kamara. Tot de vertrekkers behoren Paul Dijkmans, Jurgen Hendriks, Laurens van Leuken, Rob van der Sluijs, Rochdi Achenteh, Bart van Brakel, Koen van Steensel en Jeffrey Vlug.
Het toeval wil dat beide teams ook gezamenlijk het seizoen 2010/11 afsloten. Op de laatste speeldag stonden ze in Emmen tegenover elkaar en na negentig minuten stond er een 2-2 eindstand op het scorebord. Voor ex-Emmenaar Sjors Paridaans een gedenkwaardig duel omdat hij een rode kaart kreeg. Hij zal daardoor vrijdag niet van de partij kunnen zijn.
De selectie van FC Emmen is fit en nieuweling Shkodran Metaj kan al van de partij zijn. 


Shkodran Metaj tijdens zijn eerste training bij FC Emmen.