Terug naar overzicht Terug

FC Emmen opent derde periode tegen FC Zwolle


Na de opluchting die het behalen van drie punten tegen Helmond Sport te weeg bracht hoopt FC Emmen uiteraard deze lijn tegen FC Zwolle door te trekken. In uitwedstrijden komen de Zwollenaren overigens aanmerkelijk minder sterk voor de dag want zo werden de laatste drie uitwedstrijden verloren. Het Univé stadion is echter zo’n beetje de tweede thuishaven van de Zwollenaren, vorig seizoen werd immers hier een play off duel gespeeld en aan het eind van de maand oktober wordt in Emmen voor de beker gevoetbald tegen Go Ahead Eagles. En mogen de Zwollenaren in uitwedstrijden weinig punten halen, in Emmen is dat meestal wel het geval. Zo heeft FC Emmen in de laatste zes thuiswedstrijden (competitie) tegen FC Zwolle er geen enkele kunnen winnen.
Op zich hoeft er niet zoveel aan het elftal dat vorige week won weinig worden gesleuteld maar toch heeft trainer Gerry Hamstra wat meer armslag. Zo is Ronald Breinburg weer speelklaar terwijl Roy Stroeve een twijfelgeval is. ,,Hij heeft goed kunnen trainen maar we moeten nog even bekijken of zijn inzet vrijdagavond al verstandig is”, aldus Hamstra. Hij zou er overigens geen moeite mee hebben om wijzigingen aan te brengen ondanks het aloude gezegde van ‘Never change a winning team.’ ,,Je wint nooit met elf man maar met de hele selectie. Als het goed kan worden uitgelegd kun je altijd veranderingen aanbrengen.”


Op het lijstje van spelers die niet van de partij zijn staan Geoffrey Verweij, Frank Broers, Guus de Vries, Sander Danes, Martin de Roo en Callum Little. ,,Verweij gaat nog een week duren”, zegt Gerry Hamstra. ,,Martin de Roo traint al weer individueel en is op de goede weg terwijl Little last van een bekkenblessure heeft.” Niki Leferink hoort niet meer op het lijstje van probleemgevallen maar heeft tijd nodig om weer op zijn oude niveau te komen.  

 De wedstrijd FC Emmen-FC Zwolle heeft onverwachts iets meer lading gekregen door de bekendmaking dat trainer Jan Everse zijn club aan het eind van dit jaar gaat verlaten. Gebrek aan succes ligt niet ten grondslag aan dit besluit, want de Zwollenaren doen het met de zesde plaats best goed, maar alles draait om het feit dat de trainer alleenzeggenschap over het te voeren sportieve beleid eist volgens de website van FC Zwolle.

”Coach Jan Everse heeft te kennen gegeven zijn contract bij FC Zwolle niet te willen uitdienen. Aanleiding hiertoe is dat het bestuur niet in wilde gaan op de eis van de coach zijn bevoegdheden verder uit te breiden. Omdat het bestuur Everse voor de club wilde behouden, is het bestuur akkoord gegaan met een uitbreiding van zijn bevoegdheden waarbij Jan Everse op basis van het ter beschikking staande budget verantwoordelijk werd voor de samenstelling van de eerste selectie. Tevens kreeg hij meer zeggenschap over de scouting en de voetbaltechnische kant van de jeugdopleiding en werd zijn salaris verhoogd. Begin 2008 zou er een evaluatie plaatsvinden, mede omdat beide partijen de intentie hadden uitgesproken het contract met twee jaar te willen verlengen. In september kwam Jan Everse met de eis tot het verkrijgen van de alleenzeggenschap over de hele technische organisatie en over de daarmee gepaard gaande financiën. Het bestuur van FC Zwolle is van mening dat het toekennen van de verantwoordelijkheid voor alle technische zaken aan één persoon, zonder last of ruggespraak, te risicovol is voor de club”, aldus een gedeelte uit de verklaring van FC Zwolle.