Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op volle kracht tegen FC Den Bosch


Zaterdag zijn hopelijk de tegen Telstar afwezigen Frank Olijve, Quenten Martinus, Tim Siekman en Yannick de Wit weer beschikbaar zijn waardoor trainer Joop Gall zijn ideale basisformatie kan samenstellen. FC Den Bosch mag als de sterkste van de tegenstanders tot nu toe worden beschouwd zodat het zaak is scherp te zijn waaraan het bijvoorbeeld in Velsen Zuid soms weleens ontbrak. De Bosschenaren zijn nog ongeslagen maar hebben evenals FC Emmen ook nog niet gewonnen. Bij FC Den Bosch staan veel spelers in de basis die er het vorige seizoen ook bij waren. Nieuw zijn o.a. Furghill Zeldenrust (van RKC Waalwijk) en Alair Cruz Vicente: de oud Veendammer die via AGOVV en Sparta bij FC Den Bosch is beland.

Opvallend is verder dat het doel tot nu toe werd verdedigd door de pas negentienjarige Simon van Beers, hij is de vervanger van eerste doelman Bruno Appels die met een liesprobleem kampt. Omdat Simon van Beers momenteel de enige fitte doelman is, heeft FC Den Bosch Wesley de Ruiter aangetrokken. De ervaren doelman, die al eerder bij FC Den Bosch heeft gespeeld, staat mogelijk in Emmen al onder de lat. Een groot verlies voor FC Den Bosch is dat topscorer Tom van Weert pas na de winterstop weer beschikbaar is. De talentvolle spits, die in 97 duels 40 keer scoorde, liep een kruisbandblessure op. Ook ex-Emmenaar Randy Wolters is er niet bij, hij is naar VVV-Venlo vertrokken.

FC Den Bosch betekent tevens een weerzien met Ruud Kaiser die dit seizoen de trainer van de Brabantse formatie is en een Emmer verleden heeft. Zijn ouders streken in de jaren zeventig vanuit Amsterdam in Emmer-Compascuum neer waar de jonge en talentvolle Ruud lid van de vereniging CEC werd. Al spoedig liet hij zich overschrijven naar Emmen waar zijn talent landelijk snel opviel. In 1977 werd hij door Go Ahead Eagles ingelijfd en een jaar later trok Ajax aan de bel waarvoor hij in 1978 een driejarig contract tekende.  De grote doorbraak bleef echter uit waarna omzwervingen naar België, Engeland en Frankrijk volgden. Als trainer was hij in Nederland, Engeland, Duitsland en België werkzaam.


In het vorige seizoen verraste FC Emmen door in Den Bosch met 3-0 te winnen. In Emmen namen de Bosschenaren echter revanche door met 2-1 te zegevieren. Op de Meerdijk was FC Emmen de laatste jaren tegen FC Den Bosch weinig succesvol. Uit de laatste zes onderlinge thuiswedstrijden pakte FC Emmen slechts een puntje met een doelsaldo van twee voor en elf tegen. De laatste thuiszege op de Brabanders dateert van 24 november 2006 toen de Emmenaren met 3-0 wonnen.