Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op reis naar Volendam


Het rijtje nederlagen van FC Emmen is indrukwekkend maar toch wie de resultaten nader analyseert komt tot de ontdekking dat het met een greintje geluk diverse wedstrijden ook anders hadden kunnen eindigen. Zo leed de ploeg in de laatste zeven wedstrijden drie nederlagen met de cijfers 1-0 en twee keer met 2-0. Het aantal tegengoals in deze duels was bepaald niet onoverkomelijk maar met de eigen doelkansen wist de ploeg geen raad. De aanvallers blokkeren constant als de doelpalen in zicht komen en dan wordt het een moeilijk verhaal. FC Emmen ging wel tamelijk kansloos onderuit in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam toen de gasten met 4-0 wonnen met een opvallende rol voor Achmed Ahahaoui die drie maal scoorde. 

FC Volendam had de beste periode in oktober/november toen de ploeg wekenlang op de vierde of vijfde plaats stond. Dat kon niet worden vast gehouden wat trainer Gerd Kruys uiteindelijk de kop kosttte. Onder zijn tijdelijke opvolger Johan Steur ging het wat de resultaten betreft niet echt beter want momenteel wordt plaats twaalf ingenomen. Wel heeft FC Volendam met Jack Tuyp de topscorer van de Jupiler League met 19 goals in de ploeg wat bijna evenveel is als de totale productie van FC Emmen met 22 doelpunten.
FC Emmen-trainer René Hake hoopt elke week dat zijn selectie de impasse doorbreekt maar het seizoeneinde nadert met rasse schreden. Hij heeft nog drie kansen: vrijdag in Volendam, een week later in Deventer en op de slotdag van het seizoen thuis tegen Sparta. In Volendam kan hij niet beschikken over Elson do Rosario Almeida, Michel Poldervaart en Marijn Sterk die geblesseerd of ziek zijn. Verder is Kay Velda voor een duel geschorst. Weer beschikbaar na het uitzitten van schorsingen zijn Sander Fischer en Arsenio Halfhuid.