FC Emmen op koers voor halve finale play offs

Met nog een duel te spelen is het doel dat FC Emmen zich heeft gesteld, directe plaatsing voor de halve finale van de play offs, onder handbereik. Door de 2-1 overwinning op FC Den Bosch is de ploeg van trainer Dick Lukkien concurrent SC Cambuur weer gepasseerd en heeft wellicht aan een gelijkspel komende vrijdag thuis tegen Jong FC Utrecht voldoende. FC Emmen heeft een beter doelsaldo dan de Friezen, plus 8 tegen plus 4, hoewel daarop te gokken niet verstandig zal zijn. Winst op Jong FC Utrecht is daarom de boodschap.

FC Den Bosch-FC Emmen kon deze keer, niet gehinderd door onwillige kunstgrassprieten, normaal worden afgewerkt. De thuisclub was evenals de bezoekers erop gebrand op drie punten en trok vanaf de aftrap ten aanval. Drie hoekschoppen in de eerste negen minuten waren het gevolg maar het was FC Emmen dat de eerste klap uitdeelde. Een hoofdrol was weggelegd voor Michael Chacon die na eerst goed stoorwerk van Cas Peters een Bossche  verdediger de bal afjoeg en doorstoomde richting doelman Nick Leijten. Hij haalde het net niet want hij werd in het strafschopgebied gevloerd door Kevin Felida. De strafschop was een klus voor Cas Peters, de veroorzaker kreeg slechts geel maar had volgens de commentaren ook rood kunnen krijgen. Een dikke tien minuten later trok opnieuw Michael Chacon de aandacht door na een assist van Stef Gronsveld de tweede paal te raken. Het Bossche publiek begon zo langzamerhand te morren want hoewel de eigen favorieten zeven hoekschoppen afdwongen in de eerste helft kwamen daaruit nauwelijks serieuze kansen tevoorschijn. Op de 44e minuut na dan toen Niek Vossebelt uit de zevende Bossche hoekschop inkopte maar hij zag zijn bal van de doellijn gehaald worden.

AT5W6934

Dennis Telgenkamp in duel met Niek Vosevelt.

AT5W6966

Anco Jansen passeert scheidsrechter Dieperink.

AT5W6976

Strafschop: Michael Chacon is neergelegd door Kevin Felida (rechts).

aacas

Cas Peters verzilvert de strafschop, doelman Nick Leijten is kansloos.

FC Emmen was ook in het tweede deel de beter voetballende ploeg. Het deed weer denken aan de goede fase in de competitie en het was ook een voortzetting van de tweede helft tegen Jong Ajax Ajax. De Emmenaren zaten er bovenop en niemand versaagde. Er ontbrak maar een ding aan en dat was de voorsprong uit te bouwen naar een geruststellende voorsprong. Toen dat uitbleef gebeurde dan het onvermijdelijke, FC Den Bosch maakte twaalf minuten voor tijd de gelijkmaker door spits Jort van der Sande. Er ontspon nog zich een discussie omdat de assistent-scheidsrechter had gevlagd maar de hoofd scheidsrechter Rob Dieperink er niet van kon overtuigen dat er iets niet aan de haak was geweest. FC Emmen rechtte evenwel de ruggen en vijf minuten later werd opnieuw de leiding genomen en het was uitgerekend verdediger Stef Gronsveld die een mooie aanval afrondde met zijn eerste treffer in het betaalde voetbal. Youri Loen leverde het voorwerk met een splijtende pass. Vier minuten later kreeg de overigens prima spelende Thijs Dallinga een geweldige kans om de 1-3 op het scorebord te zetten maar raakte een paar meter voor de goal de bal niet goed waardoor zijn schot hoog over ging. Hij kreeg overigens de rebound van een gekeerd schot van Alexander Bannink voor zijn voeten. Maar FC Emmen gaf het niet meer weg, ook niet in de drie minuten extra tijd waardoor het lange weekeinde ‘s-Hertogenbosch een mooie afsluiting kreeg.

AT5W7123

Glenn Bijl koestert de bal

AT5W7505

Cas Peters (11) moet geblesseerd het veld af.

FC Den Bosch-FC Emmen 1-2. 12. Peters 0-1 (strafschop), 78. Van der Sande 1-1, 83. Gronsveld 1-2. Scheidsrechter: Dieperink. Gele kaart: Bouyaghlafen, Demirtas, Felida, Vossebelt (FC Den Bosch), Bijl, Dallinga, Jansen (FC Emmen). Toeschouwers: 2212.

FC Den Bosch: Leijten; Blummel, Demirtas, Kersten, Deijl, Felida (67. Fernandes), Mert, Vossebelt, Kaars, Van der Sande, Bouyaghlafen (75. Hoffman).
FC Emmen: Telgenkamp; Gronsveld, Veldmate, Bakker, Klok, Chacon, Bijl, Bannink, Peters (74. Loen), Dallinga (90. Lima), Jansen.