Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op eigen kracht uit de zorgen


Wel of niet in degradatiegevaar was feitelijk niet in het geding want dan moest er in het geval van FC Emmen ongelooflijk veel mis gaan, maar het was toch mooi dat op eigen kracht de definitieve bevestiging kon worden afgedwongen. En dat ook nog bij Go Ahead Eagles dat dit seizoen een prima seizoen draait met zelfs een plaats in de halve finale van de KNVB beker. Tegen FC Emmen speelden de Deventenaren echter geen goede wedstrijd wat voor een belangrijk deel aan het optreden van de gasten lag en waarschijnlijk ook voor een deel aan de afgelopen donderdag tegen Ajax geleverde inspanning.


 

De afgekeurde goal van Ruud ter Heide.

 

Harm Zeinstra verricht een cruciale redding. 

Hoewel Go Ahead Eagles nog wel aardig ambitieus van start ging, nam FC Emmen na een kwartiertje het initiatief over en leek na een kwartier daarvoor met de openingstreffer te worden beloond. Ruud ter Heide kopte een voorzet van Leonardo zo op het oog perfect binnen maar scheidsrechter Jeroen Sanders had een arm in het spel gezien en keurde de treffer af. Het werd vervolgens een duel met in de eerste helft weinig mogelijkheden. Na een half uur was FC Emmen, zonder ge blesseerde Guus de Vries,  opnieuw dichtbij de eerste goal toen Hans Denissen na goed doorzetten tot twee toe de bal richting Go Ahead Eagles doel vuurde maar beide malen stond een lichaam van een Deventer verdediger succes in de weg. FC Emmen leek dichter bij de openinggoal dan de machteloos opererende thuisploeg, maar vijf minuten voor de pauze had het ook 1-0 kunnen staan. Go Ahead Eagles counterde en door een voorzet van Jules Reimerink kwam Nigel Hasselbaink vrij voor doelman Harm Zeinstra die hem echter de bal van de voeten plukte.

 

Roy Stroeve onderweg naar de 0-1.

 

Erwin Buurmeijer schuift de 0-2 binnen.


Go Ahead Eagles trainer Andries Ulderink, die o.a. zijn schutters Donny de Groot en Halil Colak miste, had na rust spits Sander Post vervangen door Timon van Leeuwen en voorin de organisatie overhoop gegooid. Het leek even te werken maar echt in de problemen kwam FC Emmen toch niet. Beide ploegen grossierden overigens in slechte passes waardoor het amusementsgehalte aan de lage kant bleef.  De gasten kregen kansjes via Ruud ter Heide en rond de 72e minuut werd naar aanleiding van de vierde Emmer hoekschop een waar bombardement op het Eagles doel los gelaten maar succes bleef uit.


FC Emmen heeft zo langzamerhand een naam gevestigd in de slotfase van de wedstrijd genadeloos te kunnen toeslaan en die faam werd in de Adelaarshorst ook bewaarheid. Dertien minuten voor het einde stond aanvoerder Roy Stroeve met het veroveren van de bal op het middenveld aan de basis voor de 0-1. Hij speelde af aan de pas ingevallen Anton Jongsma die daarop met een fraai steekpassje Stroeve lanceerde. Doelman Remko Pasveer was kansloos op het bekeken schot van Stroeve: 0-1.  
Met vijf minuten extra speeltijd werd het af en toe nog spannend voor de goal van Harm Zeinstra die met kunde en wat fortuin overeind bleef. Het werd zelfs nog 0-2 in de extra tijd toen FC Emmen zich aan de druk ontworstelde, Xander Houtkoop het hoofd koel hield en de meegelopen Erwin Buurmeijer aanspeelde. De Veendammer in dienst van FC Emmen schoof moeiteloos de 0-2 binnen.

 

De meegereisde supporters worden bedankt (Foto’s Gerrit Rijkens) 

Go Ahead Eagles-FC Emmen 0-2. 77. Stroeve 0-1, 90. Buurmeijer 0-2. Scheidsrechters: Sanders. Gele kaart: Bus, Hollart (Go Ahead Eagles). Toeschouwers: 4003.
Go Ahead Eagles: Pasveer: Vosselman, Jansen (67. Maruanaya), Bus, Droste, Hollart, Suk, Kieftenbeld, Hasselbaink, Post (46. Van Leeuwen), Reimerink.
FC Emmen: Zeinstra: Leonardo, Fischer, Ouedraogo, Zimmerman, Poldervaart (67. Jongsma), Stroeve (81. Ripson), Paridaans, Denissen (88. Buurmeijer), Ter Heide, Houtkoop.