Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op bezoek bij topper Helmond Sport


Helmond Sport staat slechts twee punten achter koploper Sparta maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Daar tussen in bevindt zich nog MVV dat er relatief het beste voor staat omdat het twee duels minder heeft gespeeld dan Helmond Sport en eentje achter is bij Sparta. Spanning genoeg dus aan de kop van der Jupiler League wat trouwens ook voor de onderste plaatsen geld waar de drie clubs die met een E beginnen, FC Emmen, FC Eindhoven en Excelsior, hun uiterste best doen om de weg naar boven in te slaan. 

Hoewel Helmond Sport dus zeer zeker in eigen huis favoriet is ten opzichte van FC Emmen, is de Drentse formatie de laatste jaren daar redelijk succesvol geweest. Van de laatste zes wedstrijden in Helmond won FC Emmen er namelijk drie, een keertje stond er na negentig minuten een gelijkspel op het scorebord en twee maal won de thuisploeg. Dit seizoen eindigde FC Emmen – Helmond Sport in een gelijkspel (1-1) dat was in een wat mindere periode van Helmond Sport toen het in oktober drie keer achtereen gelijkspeelde. In de beginfase van de competitie stond het echter vier speeldagen lang op de eerste plaats. Het was ook de periode waarin Emrullah Guvenc sensationeel van start ging met 9 goals in de eerste vijf wedstrijden. Dat tempo heeft hij niet vol kunnen houden want in de volgende veertien duels scoorde hij ‘slechts’ vier keer.

De formatie van trainer Eric Meijers heeft thuis maar een keertje verloren en dat was tegen FC Dordrecht. Momenteel heeft de ploeg een serie van vijf ongeslagen wedstrijden staan waarin elf punten
werden behaald. In de winterstop werd de selectie aangevuld met de Heerenvener Samir Fazli die in zijn eerste wedstrijd gelijk scoorde.
De opstelling van FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Van der Linden, Maynard, Kunst, Velda, Hiariej, Metaj, Wijks, Ter Heide, Mamadov.