Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op bezoek bij nummer twee FC Eindhoven


Na drie weken betrekkelijke rust gaat het dit weekeinde dubbel op. Eerst op vrijdag de met 4-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong Ajax en maandag de uitwedstrijd tegen het sterke FC Eindhoven. De Brabanders vormen geen tegenstander waar de Emmenaren de laatste jaren met plezier naar toe gaan want de laatste vijf duels aldaar leverden met slechts twee punten in die reeks geen overwinning op. De laatste zege van FC Emmen in het Jan Louwers stadion was op 5 maart 2010 toen na negentig minuten een 1-2 eindstand op het scorebord stond.


FC Eindhoven is een eigenlijk een Belgische enclave in de Jupiler League. Zo stonden er in het competitieduel tegen VVV-Venlo liefst zeven Belgen in de basisformatie. En zoals bekend kunnen ze in België aardig voetballen. Sebastiaan De Wilde en Fries Deschilder waren er vorig seizoen ook reeds maar dit seizoen haalde FC Eindhoven daar nog een aantal jonge talenten bij. Anil Koc (20 jaar) kwam over van STVV, Darco Van den Buys (20) van Club Brugge en Jari Vandeputte (19) speelde vorig seizoen bij Roeselaere. Tom Van Imschoot (34) is niet meer de jongste, hij kwam van Oosteinde. De opvallendste nieuwe Belg is echter Jinty Caenepeel die ook pas 19 jaar is. Hij speelde vorig seizoen zeven wedstrijden voor Cercle Brugge en scoorde een maal in de Belgische hoogste klasse. Bij FC Eindhoven was hij tot nu toe al zeven maal succesvol hoewel hij pas de laatste twee duels in de basis mocht beginnen.

Vorig seizoen eindigde FC Eindhoven onder trainer Jean Paul de Jong als tweede. Met de nieuwe trainer Mitchell van der Gaag klikt het blijkbaar ook gezien de huidige tweede plaats. Afgelopen vrijdag won FC Eindhoven zelfs bij Go Ahead Eagles. In eigen huis verloren de Eindhovenaren nog maar een keer maar dat was de burenruzie tegen Helmond Sport die met 4-1 verloren ging. FC Emmen gaat voor de 31e maal in de geschiedenis bij FC Eindhoven op bezoek. Het won daar zeven keer, verloor dertien keer en tien maal werd gelijk gespeeld. Als scheidsrechter is Joey Kooij aangewezen. De 24-jarige fluitist heeft zes duels in de Jupiler League gefloten en gaf daarin gemiddeld 3.8 kaart per wedstrijd.