Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op bezoek bij koploper FC Zwolle


Er is weinig nieuws onder de zon wat betreft de selectie van FC Emmen. Er wordt af en toe best redelijk gevoetbald maar het maken van doelpunten lijkt een onoplosbaar probleem. Of dit uitgerekend tegen koploper FC Zwolle is te doorbreken is zeer de vraag. De Zwolse verdediging heeft dit seizoen al twaalf maal de nul gehouden terwijl de Emmer aanvallers dat elf keer hebben gedaan. Cijfers die natuurlijk geen optimisme rechtvaardigen.

Maar de bal blijft rond en verrassingen blijven altijd mogelijk. Dat heeft FC Zwolle vorig seizoen in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen ervaren toen het volkomen onverwachts de boot in ging. ,,Niets is onmogelijk’’, spreekt FC Emmen-trainer René Hake zich dan ook moed in. ,,FC Zwolle zal ongetwijfeld getergd zijn na de nederlaag bij Cambuur. Ze willen ons opvreten, maar als ze daarbij een houding aannemen van we zullen het varkentje tegen de nummer laatst wel even wassen, kan het in ons voordeel zijn. Natuurlijk moeten we van goeden huize komen om in Zwolle punten te pakken maar toch zijn we niet van plan alleen maar achteruit te lopen. Dat heeft weinig zin, de tegengoals zullen dan zeker komen want daarvoor is FC Zwolle een veel te goede ploeg. We zullen echter proberen onze eigen wedstrijd te spelen en als de bal er dan eens een keertje aan de voor ons goede kant invliegt, wie weet wat er dan mogelijk is.’’

FC Emmen moet het vrijdagavond aan de Ceintuurbaan zonder vier spelers doen. Marijn Sterk, Elson do Rosario Almeida en Michel Poldervaart zijn geblesseerd terwijl Arsenio Halfhuid wegens zijn rode kaart tegen Helmond Sport de paasdagen vrij af heeft. René Hake kan weer beschikken over Mike Koenders die een wedstrijd schorsing achter de rug heeft. Hij dubt nog over de bezetting van het middenrif. Bart de Groot is een vaste waarde, maar de andere posities worden niet tot tevredenheid ingevuld.

Bij FC Zwolle ontbreekt in ieder geval Frank Olijve die deze week aan een knie is geopereerd en dit seizoen niet meer in actie komt. De van FC Emmen gehuurde Ruud ter Heide zal hoogstwaarschijnlijk op de bank zitten. Trainer Art Langeler vindt dat het systeem dat FC Zwolle speelt niet bepaald op het lijf van Ter Heide is geschreven. De vermoedelijke opstelling van FC Zwolle: Boer; Van Polen, Lachman, Pot en Van Hintum; Bannink en Achenteh; Narsingh (Hiwat), Slot en Maachi; Van den Berg.