Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op bezoek bij Helmond Sport


FC Emmen heeft de tweede helft van het seizoen ingezet met een prima 2-1 overwinning bij De Graafschap. Komende vrijdag gaat het verder met alweer een uitwedstrijd en wel tegen het Helmond Sport van trainer Jan van Dijk. Een ontmoeting tussen de nummers achttien en vijf uit de Jupiler League.


De goede lijn moet dus vrijdag in Helmond worden doorgetrokken. Op zich lijkt dat niet de lastigste klus omdat de Brabanders de achttiende plaats bezetten maar in eigen huis is Helmond Sport zonder twijfel lastig te bedwingen. Zo won het thuis van MVV, Telstar, Jong PSV en FC Oss. Afgelopen weekeinde startte Helmond Sport de tweede competitiehelft met een ietwat onfortuinlijke 1-0 nederlaag tegen Fortuna Sittard. Juanito Sequeira liep in het begin van de tweede helft een rode kaart op en uiteindelijk werd een strafschop Helmond Sport in de slotfase fataal.

De naam Juanito Sequeira zal in geen geval op het wedstrijdformulier van Helmond Sport staan. De club heeft de ervaren speler op non-actief gezet na zijn zoveelste rode kaart. Een week voor de wedstrijd tegen Fortuna liep hij ook al rood op in een oefenpotje tegen Patro Maasmechelen. De clubleiding vond het toen wel genoeg want in vier seizoenen Helmond Sport had Sequeira een forse verzameling rood en geel opgebouwd.

In Emmen eindigde het onderlinge duel op 12 september in 2-2 waarbij de thuisclub tot twee maal toe een achterstand moest wegwerken. En dat terwijl de Brabanders al na een half uur met een man minder speelden na rood voor Stanley Elbers. De laatste twee seizoenen in Helmond verloor FC Emmen in zeer doelpuntrijke duels met 5-2 en 4-3. Helmond Sport heeft in Stanley Elbers de topschutter met acht goals waarvan er vijf vanaf elfmeter. De Belg Oumar Diouck staat op zes en Jack Tuyp op vijf. Laatstgenoemde is echter momenteel geblesseerd.