Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op bezoek bij aanstaande kampioen


Dat VVV-Venlo kampioen van de Jupiler League kampioen wordt twijfelt niemand meer aan. De vraag is alleen wanneer. Winst op FC Emmen en gelijktijdig verlies van de enige concurrent RKC Waalwijk bij Excelsior zou een voorsprong van negen punten met nog drie duels te gaan betekenen. Maar theoretisch gezien kunnen die negen punten in de laatste drie wedstrijden natuurlijk nog worden verspeeld zodat het vrijdag in elk geval te vroeg is om een feestje te bouwen. Bovendien is FC Emmen niet van plan om de punten cadeau te geven.
Het seizoen 2008/09 is vooral een triomftocht voor trainer Jan van Dijk. Hij kwam met zijn ploeg op 27 september j.l. op de eerste plaats en stond die niet meer af. Zo maakte VVV-Venlo voor de winterstop indruk door elf wedstrijden achtereen te winnen, de laatste van die elf was vreemd genoeg de 4-2 zege op FC Emmen. Na de winter werden de overwinningen wat minder talrijk maar de eerste positie stond nimmer ter discussie. De enige thuisnederlaag tot dus ver was tegen Cambuur waarvan ook op de tweede competitiedag was verloren.  
Jan van Dijk was in het seizoen 2006/07 nog trainer van FC Emmen maar van de selectie van toen staan er bij FC Emmen niet veel meer onder contract. Mark Bevaart, Robin Demeijer, Roy Stroeve, Jannes Wolters en Geoffrey Verweij speelden onder Van Dijk in de hoofdmacht. Kevin Görtz maakte in de tweede helft van het seizoen zijn debuut maar toen gingen FC Emmen en Jan van Dijk al gescheiden wegen.
FC Emmen heeft de laatste jaren in Venlo weinig succes gekend. De laatste drie duels gingen alledrie verloren zonder zelfs te scoren. Ook de laatste vijf in Emmen werden overigens door VVV-Venlo gewonnen. Op zich niet zo verbazingwekkend omdat FC Emmen in een sportief gezien mindere fase zit terwijl de Noordlimburgers al enkele jaren top eerste divisie zijn en afgelopen seizoen zelfs eredivisionist waren. Voor vrijdag moet de thuisploeg het zonder verdediger Frank van Kouwen en aanvaller Ruben Schaken doen die beiden zijn geschorst. Ook FC Emmen heeft met Michael van der Kruis een gestrafte speler. De wedstrijd staat onder leiding van Dick van Egmond die dit seizoen twee keer een wedstrijd floot waarbij FC Emmen was betrokken: tegen Cambuur uit en Cambuur thuis.