Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvangt zondag ADO Den Haag


Het ADO Den Haag van in het begin van de competitie is niet meer. Toen FC Emmen in september op bezoek kwam stond de ploeg diep in de onderste helft van de ranglijst, door de 2-2 tegen FC Emmen belandden de Hagenaars zelfs op de zestiende plaats. Trainer Wiljan Vloet heeft echter toch kans gezien de sportieve neergang te stoppen en is langzaam naar de top zes van de ranglijst geklommen. Het bereiken van de play offs lijkt intussen zo goed als veilig gesteld. Zo werd in de laatste acht duels slechts een nederlaag geleden en dat was thuis tegen FC Den Bosch.
De overwinning van FC Emmen afgelopen maandag op Cambuur Leeuwarden mag dan ietwat fortuinlijk zijn geweest, maar door de drie punten telt de ploeg nog steeds volop mee. Trainer Gerry Hamstra zal toch weer een kleine verandering in zijn basisformatie moeten aanbrengen omdat Frank Broers is geschorst. Dat zelfde geldt overigens voor de Hagenaar Samir el Moussaoui. Op de blessurelijst staan verder Kevin Görtz, Robbie Haemhouts, Callum Little, Guus de Vries en Jannes Wolters. Wie wel weer mag spelen is Mounir Biyadat na het uitzitten van een wedstrijd schorsing.
Heeft FC Emmen in Den Haag nog nooit een wedstrijd gewonnen, de verhoudingen in het Univé stadion liggen geheel anders. Het onderlinge duel staat voor de veertiende keer in Emmen op de rol en daarvan won FC Emmen acht keer, speelde twee maal gelijk en slechts drie keer konden de Hagenaars met een overwinning de bus in voor wat in het westen van het land altijd ‘de verre reis naar Emmen’ wordt genoemd.