Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvangt SC Cambuur


SC Cambuur, morgenavond in het Univé stadion te gast, heeft echter een groot probleem en hoopt dat in Emmen op te lossen. De Friezen kunnen namelijk niet meer winnen hoewel het volgens de berichten elke week de tegenstander zo ongeveer van de mat speelt. Afgelopen zaterdag verloor SC Cambuur in eigen huis ondanks diverse uitstekende mogelijkheden met 2-1 van Sparta dat effectief met de kansen om sprong en inmiddels tot de tweede plaats in de Jupiler League is doorgestoten. ,,Vanaf nu wordt elke wedstrijd cruciaal, te beginnen vanaf volgende week bij FC Emmen”, zei Cambuur-trainer Alfons Arts na afloop die ziet dat zijn ploeg zo langzamerhand het doel, het bereiken van de play offs, uit het oog dreigt te verliezen. Cambuur stond bij het ingaan van de winterstop op de derde positie maar is intussen afgedaald naar de zesde plek.


SC Cambuur heeft in de laatste zes wedstrijden niet meer gewonnen en daarin slechts vier punten gepakt. De laatste zege was op 9 december toen SC Veendam in Leeuwarden met 5-1 werd geklopt. Coach en nog steeds Emmenaar Alfons Arts (223 officiële wedstrijden voor FC Emmen) was zwaar teleurgesteld na het verlies tegen de Rotterdammers. ,,We krijgen al weken lang de complimenten, we spelen ook goed en creëren veel mogelijkheden maar dat vertaalt zich niet in punten. Tegen Sparta waren we de bovenliggende partij met in de tweede helft zeker vier of vijf honderd procent kansen maar staan wederom met lege handen.’’

Alfons Arts mist wel zijn topscorer Erik Bakker die FC Emmen in de uitwedstrijd tegen Cambuur de das om deed met twee benutte strafschoppen. Bakker heeft na de winter nog niet gespeeld evenals eerste doelman Marco Bizot. FC Emmen zou in goede doen best lastig voor de Friezen kunnen zijn, maar dan moet het anders voor de dag komen dan afgelopen maandag tegen FC Den Bosch. De wijzigingen in de basis, deels veroorzaakt door de schorsingen voor Jeffrey de Visscher en Shkodran Metaj, pakten niet goed uit. Metaj is van dit tweetal inmiddels weer speelgerechtigd en kan wellicht de noodzakelijke balans op het middenveld terug brengen. Trainer René Hake was ook glashelder in de voorbereiding op het duel tegen Cambuur. ,,We zullen onze taken beter moeten uitvoeren en elkaar meer helpen. Alleen dan maak je een kans op een goed resultaat. Tegen FC Den Bosch was het ook de bedoeling dat we compact zouden spelen op de manier waarop we de laatste maandenm punten hebben gepakt. Maar van het doortrekken van die lijn was helemaal niets te zien. Als we dat weer op kunnen brengen zijn we voor elke tegenstander lastig te bestrijden. Natuurlijk is Cambuur een goede ploeg maar het heeft wel weinig punten behaald in de afgelopen weken. En dat hopen we in ieder geval tot en met vrijdag zo te houden.”
Bij FC Emmen zijn Michel Poldervaart en Matthieu Bemba geblesseerd. Een tweede doelman is er nog steeds niet maar er is hoop dat dit vrijdag rond komt. Hake werd verder geconfronteerd met de mededeling dat Randy Wolters het volgend seizoen naar FC Den Bosch vertrekt.
,