Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvangt relaxed FC Zwolle


FC Zwolle trainer Jan Everse was tot afgelopen dinsdag zeker niet tevreden met het spel van zijn selectie. De ploeg leed immers twee thuisnederlagen waarbij het verlies tegen VVV Venlo uiteraard geen schande was. Maar het inhaalduel van afgelopen dinsdag in Leeuwarden heeft veel goed gemaakt. FC Zwolle versloeg Cambuur Leeuwarden dat zich na de uitoverwinning in Venlo weer in de allerhoogste sferen waande maar door de 2-1 nederlaag tegen FC Zwolle met beide benen op de vloer staat. Door het kampioenschap van de vierde periode kan FC Zwolle uiteraard zonder al teveel spanning naar Emmen af reizen. Of dat in het voordeel van thuisclub FC Emmen is moet natuurlijk worden afgewacht.
FC Emmen hoopt na de teleurstelling van afgelopen vrijdag, toen het in Helmond met 3-1 verloor, de draad in deze semiderby weer op te kunnen pakken. Wat veldspel betreft was het zeker niet slecht maar de goals worden nog steeds wel erg gemakkelijk weggegeven. FC Zwolle moet echter evenals duels tegen Cambuur voldoende inspiratie voor de Emmenaren opleveren om er een onderhoudende partij van te maken.
Volgens de statistieken ziet het er wel somber voor FC Emmen uit. De Zwollenaren hebben namelijk de laatste zeven keer in Emmen niet verloren: vijf keer namen ze de volle buit mee naar huis en twee keer was er een gelijkspel. De laatste thuiszege van FC Emmen op FC Zwolle dateert van 5 april 1999 toen het 3-0 werd. FC Zwolle is helemaal een ‘angstgegner’ voor FC Emmen want in Zwolle zegevierden de Emmenaren slechts twee maal naast twaalf nederlagen en vijf gelijke spelen.