FC Emmen ontvangt lastig Almere City

De laatste wedstrijden van beide clubs waren om snel te vergeten. De Emmenaren gingen fors onderuit bij FC Eindhoven en de Almeerders deden het afgelopen maandag nog beroerder door thuis met 6-1 van FC Den Bosch te verliezen. Bij rust leek dat het met een 0-1 tussenstand nog geenszins op een afstraffing maar in de tweede helft ging alles verkeerd. ,,We kwamen overal te laat’’, klaagde coach Fred Grim. Toch heeft Almere City de laatste weken best goed gepresteerd. Het pakte negen punten uit de laatste vijf duels met overwinningen op Telstar, FC Eindhoven en Cambuur Leeuwarden. Mocht FC Emmen dus aan een gemakkelijke thuiszege denken, moet dat idee maar snel worden begraven.

Almere City FC speelt wel een aardig wisselvallig seizoen. De start was een ramp met negen nederlagen uit tien duels. Alleen van De Graafschap werd gewonnen. Er ontstond een stemming van waaruit trainer Dick de Boer het veld moest ruimen. Na een korte interim-periode met Edwin van Ankeren nam Fred Grim, in het verleden o.a. vaste reserve doelman van Ajax, het roer over. Hij begon met twee nederlagen maar daarna werd er vijf keer op rij gewonnen waardoor Almere City van de achttiende naar de twaalfde plek klom. Maar toen het leek alsof het lek boven water was, volgde er weer een negatieve serie met een punt uit acht wedstrijden. De laatste weken ging het dus weer redelijk goed maar nu wel weer de domper van afgelopen maandag tegen FC Den Bosch.

FC Emmen-Almere City FC is de return van 9 november toen FC Emmen in Almere met 1-0 verloor door een treffer van Rihairo Meulens in de 36e minuut. Almere City trok in de winterstop een aantal nieuwelingen aan met Bryan Ottenhof  (ex-Ajax, ex -FC Twente), Sven Nieuwpoort (Ajax), Gino van Kessel (Ajax) en Tim Receveur (AGOVV). Charly Dissels lijkt de man in vorm met in elk van de vier laatste wedstrijden een doelpunt maar drie van dat kwartet werden vanaf elf meter gescoord. In de onderlinge wedstrijden tussen FC Emmen en Almere City heeft de thuisploeg de laatste drie niet in winst kunnen om zetten met twee gelijke spelen en een nederlaag.

Alexander Bannink kan in Almere City – FC Emmen de doelman niet verschalken.