Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvangt koploper RKC Waalwijk


 FC Emmen hoopt het jaar 2007 af te sluiten met vuurwerk tegen RKC Waalwijk. De Brabanders voeren de ranglijst in de Jupiler League aan met 38 punten maar ook FC Den Bosch en MVV staan inmiddels op dat totaal. Het doelsaldo is echter nog in het voordeel van RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Zeljko Petrovic lijkt echter niet in goede doen want het liet in de laatste vijf wedstrijden liefst elf punten liggen waardoor de eens onaantastbaar lijkende voorsprong als sneeuw voor de zon is weggesmolten. FC Emmen trainer Gerry Hamstra laat zich echter door de wat tegenvallende resultaten van RKC geen zand in de ogen strooien. ,,Voor RKC geldt eigenlijk het zelfde als vorige week tegen Go Ahead Eagles: een goed voetballende ploeg met veel individuele kwaliteit. Een tegenstander waarvoor ik respect heb maar die we wel een heet avondje willen bezorgen. Het is vooral zaak de aanvallers geen ruimte te geven. Dat zagen we even in de beginfase tegen Go Ahead Eagles gebeuren en gelijk stonden we met 0-1 achter.”
In de opstelling van FC Emmen zal in vergelijking tegen de vorige week weinig verandering komen. Sergio van Dijk is wegens een schorsing niet beschikbaar en voor hem zal Niki Leferink voor het eerst sinds 1 december van het vorige jaar weer in de basis staan. Roy Stroeve is nog geblesseerd en speelt niet wat ook voor Mark Bevaart, Callum Little, Laurens Huizenga, Guus de Vries en Jannes Wolters geldt. Sander Danes is aan de beterende hand want hij traint weer volop mee.
FC Emmen speelde in Waalwijk eerder in het seizoen een goede wedstrijd maar verloor toch met 3-1. Het was toen de eerste wedstrijd waarin RKC Waalwijk van start ging als koploper en vanaf dat moment is het die positie niet kwijt geweest. Op papier zou die goede reeks dus ook tegen FC Emmen beëindigd kunnen worden. RKC Waalwijk trainer Zeljko Petrovic kreeg eerder in de week een geldboete opgelegd wegens het onheus bejegenen van scheidsrechter Björn Kuipers in de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Hij is er dus in Emmen wel bij wat echter niet geldt voor teammanager Mario Ackermans die een schorsing van twee wedstrijden kreeg opgelegd.