Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvangt koploper Go Ahead Eagles


 Vorig seizoen waren de supporters van Go Ahead Eagles hoogst ontevreden. De ploeg van trainer Andries Ulderink stond lang in het rechterrijtje en hoewel het in de tweede helft van de competitie iets beter ging werden de play offs gemist. Toen FC Emmen eind maart van dit jaar dankzij een treffer van Morten Friis in de laatste minuut met 1-0 won was het gemopper in de Adelaarshorst niet van de lucht. Er werd op de deuren gebonsd en de FC Emmen spelers moesten via een zij uitgang de bus in. Dat was vorig seizoen maar dit jaar lijken de Eagles weer een stevig partijtje mee te blazen. De eerste drie duels werden gewonnen en de supporters lopen weer met de borst vooruit. 

Toch heeft Go Ahead Eagles bepaald niet sensationeel ingekocht. In tegendeel zelfs want wie de opstelling van de eerste wedstrijd tegen FC Omniworld onder de loep neemt komt tot de ontdekking dat de veertien ingezette spelers zonder uitzondering ook het afgelopen seizoen in Deventer speelden. Er waren geen drie helikoptervluchten nodig om tijdens de open dag de nieuwe spelers voor te stellen. Wel vertrokken enkele spelers die regelmatig in de basis stonden zoals Achmed Ahahaoui die door VVV-Venlo werd aangetrokken terwijl Said Bakkati en Oguzhan Türk naar FC Zwolle en SC Cambuur verhuisden. De enige opmerkelijke nieuweling is eigenlijk Dennis Hollart van FC Omniworld. De verdediger was het spelen om de twintigste plaats beu en sloeg een aanbod voor een nieuw contract af. Go Ahead Eagles was geïnteresseerd en legde hem vast. Tot nu toe bracht hij het echter niet verder dan een reserverol.


Wat de onderlinge duels tussen FC Emmen en Go Ahead Eagles betreft doet zich het merkwaardige feit voor dat de Deventenaren in het Univé stadion maar moeilijk kunnen winnen. In de achttien voorgaande wedstrijden in Emmen won Go Ahead Eagles er slechts eentje en die zege dateert van 15 februari 1992: meer dan zeventien jaar geleden dus. Na de 0-1 van Jeroen Boere in de eerste helft leek Jan de Jonge Emmen vier minuten voor tijd met de gelijkmaker een punt te bezorgen maar in de 90e minuut scoorde Paul Bosvelt de winnende 1-2. FC Emmen won er tien op eigen veld, zeven maal werd gelijkgespeeld en één maal ging dus de winst naar de koekstad.