Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvangt Go Ahead Eagles


FC Emmen-trainer René Hake gaat er vanuit dat zijn spelers de lessen van afgelopen maandag hebben begrepen. ,,Er schortte vooral veel aan de communicatie. Soms liep een deel van de ploeg achteruit en de rest vooruit. Heerlijk voetballen voor de tegenstander natuurlijk. Daar is deze week goed over gesproken. We moeten het lef hebben gezamenlijk vooruit te spelen.” Hake moet het in  ieder geval zonder de voor vier duels geschorste Johnny de Vries doen. Verder is spits Ruud ter Heide een twijfelgeval. Hij heeft last van een knieholte maar de hoop dat hij vrijdagavond kan optreden is nog niet helemaal opgegeven.


Of de ploeg uit Deventer, de huidige nummer tien in de Jupiler League, de ideale tegenstander is om het puntentotaal op te vijzelen is een tweede. Duidelijk is wel dat Go Ahead Eagles te laag staat geklasseerd de ambities in aanmerking genomen. Dat er behoorlijk wat kwaliteit in schuilt werd de vorige week duidelijk met de overtuigende bekerwinst op Feyenoord. Het probleem is echter dat buiten Deventer nauwelijks punten worden gepakt. Van de 15 punten werden er namelijk 13 in eigen gehaald en slechts 2 in uitwedstrijden. Op de ranglijst van alleen thuiswedstrijden staat Go Ahead Eagles op de vierde plaats, op die van uitwedstrijden echter maar vijftiende en dat is nog lager dan FC Emmen.

Een tweede probleem waarmee Go Ahead Eagles in Emmen krijgt te kampen is dat het in het Univé stadion maar moeilijk uit de voeten kan. De ploegen hebben elkaar in Emmen tot nu toe twintig keer ontmoet en daarvan wonnen de Deventenaren er slechts twee. FC Emmen zegevierde tien keer en er waren acht gelijke spelen. FC Emmen is in eigen huis dus een ‘angstgegner’ voor Go Ahead Eagles zoals ze over de oostgrens plegen te zeggen. Of dat vrijdagavond ook zichtbaar zal zijn, is een ander verhaal. Immers de Deventenaren hebben een nieuwe coach in Joop Gall die als trainer van BV Veendam een bloedhekel aan verliezen tegen FC Emmen had. Gall koos dit seizoen voor het ambitieuze Go Ahead Eagles in de verwachting in de bovenste regionen een behoorlijk partijtje mee te kunnen blazen. Dat valt echter tot nu toe niet mee. Na in de eerste twee duels vier punten te hebben gepakt is de ploeg afgezakt naar het rechterrijtje. Zo werden nederlagen geleden tegen Helmond Sport, FC Eindhoven, FC Oss en Sparta. Maar wellicht dat Feyenoord de Deventenaren de juiste impuls heeft gegeven.

 

Uit de oude doos: Dirk Jan Derksen (rechts) actief tegen Go Ahead Eagles in het seizoen 2003/04.